onsdag 20. juli 2016

Mensen og amming

Amming og menstruasjon. Noen kvinner kan oppleve at melkeproduksjonen går litt ned i første dagene av menstruasjonen. Det er helt normalt, og krever ikke tiltak. Noen mødre vil erfare at barna vil ammes oftere de første dagene av menstruasjonen.


Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk.

At livmoren trekker seg sammen og du får kynnere er helt normalt, og er kroppens måte å forberede fødselen på. Nattamming er derfor nødvendig. Noen definerer dette som maksimalt seks timer mellom amming på natt, mens andre bare sier nattamming. På forhånd sorry, vet sånne spørsmål er litt vanskelige og svare på.


Baby er nå mnd og har de siste to ukene opplevd mye murring nedentil og masse slim. Ammer enda mye på natta men fikk mensen med førstemann etter bare uker selvom jeg amma,så er jo ikke noe sammenheng der. Er det rett og slet.


Men skal vi få opp produksjonen slik at vi får nok melk til barnet, må det legges til brystene.

Overgangen mellom råmelk og ”moden” melkeproduksjon er tidsavhengig, mens volum er avhengig av stimulering gjennom amming. Derfor er det viktig med hyppig amming de første dagene etter fødselen. Ha det godt og varmt i rommet. Hør på lydbok eller musikk du liker, og skap en fin stund for deg og barnet.


Dette kan føre til at interessen for brystet øker. Prøv tilbakelent amming. Tilbakelent amming gjør at barnets reflekser stimuleres optimalt, og kan være en effektiv måte å lokke barnet til å ta brystet igjen på. Noen er heldige og får ikke igjen mensen før de slutter å amme, andre, som meg, får den igjen til tross for hyppig nattamming og ellers amming døgnet rundt. Denne maten bør du unngå under amming.


Du frykter kanskje jordbær, honning, løk, reker og skalldyr og mens du ammer? Uregelmessig menstruasjon under amming er helt normalt. Etter svangerskap og mens moren ammer er det helt vanlig at det tar litt tid før ovulasjonen starter igjen. Sv: Mensen = miste melk? Du mister nok ikke melken nei.


Helt normalt å ha mindre melk om kvelden. Da er tålmodighet viktig, for det kan bli litt gråting.

Fikk tilbake mensen for uke siden, blør litt enda. T om dagen for å si det mildt! Det finnes mange sannheter om amming og alkohol, men hva er fakta? Her får du ekspertenes beste - og tryggeste - tips.


For de fleste vaksiner foreligger det lite dokumentasjon om overgang til morsmelk. Når det gjelder HPV-vaksine så er det ikke noe informasjon som tilsier at man bør utsette HPV-vaksinasjon dersom kvinnen ammer. Ved stor smitte­fare kan vaksinasjon likevel være aktuelt.


I hvert enkelt tilfelle bør den reelle smitterisikoen – og nødvendigheten av å reise - veies mot den teoretiske risikoen en vaksinasjon innebærer. Vaksinasjon og amming. Oksygen blir transportert med blodet til mor og barn.


Hvis en gravid kvinne røyker puster hun inn karbonmonoksi noe som fører til at både mor og barn får mindre oksygen. Nikotinet i tobakken gjør dessuten at blodårene trekker seg sammen, også i morkaken og i livmoren. Dermed får barnet mindre tilførsel av oksygen og næring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg