tirsdag 19. juli 2016

Blør etter samleie

I de aller fleste tilfeller har småblødninger etter samleie en godartet forklaring. Blant kvinner etter overgangsalderen skal man være mer på vakt. Her kan det være et sår i livmorhalsen som rives opp i forbindelse med samleie og som kan gi påfølgende blødning. I noen tilfeller oppstår slike sår fra kreftforandringer. Hvorfor blør jeg etter samleie ? Blør man under samleie , mye eller litt?


Jeg blør hver eneste gang etter samleie og etter orgasme. Hvis dere ikke bruker det eller det har vært hull i kondomen f. Det å blø ved samleie er ikke et. Samleie og prevensjon. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie.


Når bør i så fall lege oppsøkes? Blødning etter samleie kan være et tegn på kreft i livmorhalsen, og bør sjekkes, i hvert fall hvis det er en stund siden det ble tatt celleprøve, sier Nesheim. Sex Begynte å blø under samleie , og blør fortsatt etter fem dager 02.


Mest for jentene Blør dager etter samleie , mer enn vanlig mensen. Slik kontaktblødning etter samleie er helt ufarlig, men det kan virke skremmende, sier Øyvind Nytun, overlege ved Fertilitetsseksjonen ved St. Dersom man blør i et par-tre dager uten at det gir seg, bør man få det undersøkt.


En blødning som ikke stopper, eller som øker, bør undersøkes ved hjelp av ultralyd. SVAR: Hei jente år. Vanligvis blør en ikke hvis en er blitt gravid. Men det finnes unntak, der en kan ha blødning og likevel være g. Så fint at du har sjekket deg for det og at dette ikke er et problem.


Men det stemmer at man alltid skal undersøkes om man blør etter samleie , spesielt om det er lenge siden forrige celleprøve, om man ikke er gravid og ikke bruker p-piller, men uansett vil jeg helst si. Du er tilstrekkelig undersøkt. Det er ikke uvanlig at unge jenter blør etter samleie i den første tiden de er seksuelt aktive.


Dette er ufarlig og forsvinner som regel av seg selv. Blødning etter overgangsalderen er blødning fra livmoren via skjeden som oppstår ett år eller senere etter at du har passert overgangsalderen. Den uventede blødningen fra skjeden er som regel smertefri.


Hvordan forholder dere som blør etter samleie dere til sex? Det er vanskelig å si hvorfor du blør mindre nå enn tidligere. Jeg hadde et par runder med småblødninger etter sex i starten av svangerskapet uten at hverken jeg eller helsepersonell var bekymret over det. Jeg er nå uker på vei og hadde en mye større blødning ifm samleie i dag, enn tidligere. Etter graviditet sliter for eksempel kvinner med rifter, sier nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad til Kvinneguiden.


God glid - også i senga - Da anbefales det ikke å ha samleie før kvinnen har vært på etterkontroll, den såkalte seksukerskontrollen, hvor legen sjekker underlivet, eventuelle sting og ser at alt er i orden. Er du derimot voksen og ikke har gjennomgått celleprøver jevnlig, og merker at du blør etter sex, bør du ikke vente med å dra til legen. Forhåpentligvis er det noe langt mindre farlig enn kreft.


Den kan nemlig også være betennelse. Hvis du er gravid kan det også gjerne blø lettere enn ellers. Den vanligste årsaken for dette er at slimhinnen i livmorhalsen har vokst på utsiden av livmortappen, noe som kalles ektopi.


Ektopi-området er blodrikt og blør derfor veldig lett ved kontakt. Det store spørsmålet mange lurer på er – hvor kommer blodet fra? Det skyldes oftest små rifter i skjedeveggen, eller at det blør lett fra livmorhalsen.


Ved støt under samleie kan det oppstå småblødninger fra livmorhalsen (cervix), men disse er oftest helt ufarlige, sier Løvendahl Mogstad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg