torsdag 7. juli 2016

Spontanabort blødning

Hvis du har hatt tre eller flere spontanaborter , kan legen utrede deg for å se om det skyldes en bestemt årsak. Da vil du sannsynligvis ta blodprøver for antifosfolipid-syndrom, som er en blod-koaguleringssykdom. Men fordi spontanabort er så vanlig, vil du sannsynligvis ikke ta tester hvis du har hatt færre enn tre spontanaborter. Spontanabort er et ufrivillig tap av graviditet.


Symptomene er blødning fra skjeden, med eller uten smerter nederst i magen.

Risikoen for spontanabort er størst i første trimester. Blødning og smerter i graviditet er vanlige symptomer ved spontanabort. Blødning ved en spontanabort oppstår ved samme mekanisme som en menstruasjon, at livmorslimhinnen avstøtes når progesteron-hormonet fra eggstokken blir borte.


Men det kan også være skremmende, særlig hvis du har sterke smerter og blør mye. Du bør be om smertestillende hvis du har mye vondt. En sjelden gang vil kvinner med kraftig blødning trenge blod- eller plasma-overføringer.


Men det er svært sjelden at en spontanabort forårsaker varige helseproblemer.

Senere i svangerskapet kan en spontanabort forårsake kraftigere blødning , og blodet kan inneholde slim eller en blodpropp. Smertene i mage og korsrygg tiltar ofte inntil livmoren kan fordrive fosteret og morkaken. Slik forløper en spontanabort. Kan man gjennomgå en spontanabort uten å få symptomer?


Blødning kan komme først lenge etter, eller man må inn på sykehus for utskrapning. Noen opplever bare blødning. Etter kraftige smerter kan det komme en blodig, geleaktig klump. Aborten er endelig når foster og morkake er utstøtt.


Ofte er det helt ufarlig, men det kan også være tegn på spontanabort. Blødning fra skjeden og menstruasjonsliknende smerter, særlig i tidsperioden 6. Rester av svangerskapet kan da ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Studien inkluderer kvinner som innkom med spontanabort innen utgangen av 12. De ble randomisert til observasjon (n = 46) eller utskrapning (n = 48) dersom de ikke hadde for mye smerter eller blødning eller ultralydmessig innhold i uterus på mer enn mm.


Alle pasientene ble etterundersøkt – dager senere. Vanlige symptomer på spontanabort.

Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort. Det er sjelden at abortsymptomene er helt fraværende og at den gravide ikke merker noen ting. Begrepet er også kjent som missed abortion (MA).


Svangerskap som går til grunne før 22. Det er ingenting du kan gjøre for å hindre eller stoppe en spontanabort. Legen vurderer hva slags type abort. Tiden etter spontanabort.


Reaksjonene kan være omtrent de samme som dersom du skulle ha født. Brystene kan lekke melk og man har en blødning i underlivet en periode. Nesten alle spontanaborter er tidlige. Blødning ved spontanabort kan skyldes som regel en pågående abort, og kjennetegnes ved rikelig blødning med har frisk rød farge.


Sv: spontanabort , min erfaring. Det høres jo ut som en spontanabort , og jeg skal ikke sitte her å gi deg falskt håp. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Dersom du opplever blødning under svangerskapet bør du kontakte lege eller jordmor for nærmere oppfølgning.


Resultatene viste at for kvinner som ble gravid innen seks måneder, var risikoen mindre for å oppleve både en ny spontanabort og svangerskap utenfor livmoren. De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. Denne virker slik at morkakevevet slutter å fungere og lettere løsner fra livmorveggen.


Du kan i løpet av de neste dagene få blødning og menstruasjonslignende magesmerter. Blødning etter samleie kan være et tegn på kreft i livmorhalsen, og bør sjekkes, i hvert fall hvis det er en stund siden det ble tatt celleprøve, sier Nesheim. Dersom en kvinne bruker spiral som prevensjon, kan dette også forårsake blødninger. Spiral, både kobberspiralen og hormonspiralen kan gi blødninger. En blødning behøver ikke å være en spontanabort En liten blødning tidlig i svangerskapet er ikke uvanlig, og det behøver slett ikke å dreie seg om en spontanabort.


Hvis du er usikker, eller hvis smertene tiltar samtidig som blødningen vedvarer eller øker, bør du imidlertid ta kontakt med helsepersonell. Behandling av spontanabort. Det fremste målet med behandling under eller etter en spontanabort er å forhindre blødning og infeksjoner.


Oppfølging ved fastlege. Var ca uker på vei. Er det normalt å blø så lenge? Aldri abortert før. Var i kontakt med lege samme dag, men fikk ikke time før førstkommende onsdag.


Ved svangerskap i 1. En abort ytrer seg som en blødning. Blødningen kan til å begynne med være svak, etter hvert blir den sterkere og det blir rielignende smerter, som sterke menstruasjonssmerter. Når blødningen begynner, vil fosteret i de aller fleste tilfeller allerede være dødt.


Etter en tid støtes fosterrester og morkake ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg