onsdag 6. juli 2016

Tegningsblødning

Dere som har født før og opplevd tegningsblødning ,har d gått lang tid fra blødning til fødsel startet? Har du tegningsblødning ? Jeg leser dog nå ved litt googling at enkelte steder er tegningsblødnignen omtalt mer som det jeg tenker på som slimproppen går, som kan skje noe tid før selve fødselen, men jeg kjenenr begrepet tegningsblødning som en blødning som kommer av at livmormunnen åpner seg, altså når fødselen er i gang. Riene skal åpne livmorhalsen og skyve barnet nedover i bekkenet. Når livmorhalsen begynner å åpne seg, kommer det noen ganger en liten blødning - en såkalt tegningsblødning. Dette er et tegn på at noe er i gjære.


Og det kan gå mange dager fra blødning til fødselen faktisk er i gang. Da jeg stod opp i dag var hele truseinnlegget fullt av brunt blod og litt i trusen også. Ringte føden og der fikk jeg beskjed om at det antakelig var tegningsblødning.


Skulle se an utover dagen. Kjenner ingen direkte tegn til rier,men bitte bitte li. Hos meg har alltid tegningsblødning kommet i forbindelse med de første ekte riene, men jeg skjønner nå at dette altså kan trekke veldig ut. Selv om fødselen ikke har startet ennå vil jeg tro at den modningen du nå gjennomgår gjør fødselsforløpet kortere og greiere når det først kommer i gang.


Uansett er det ikke lenge igjen nå! Det er vanskelig å si. De første tidlige tegn på begynnende fødsel kan være tegningsblødning , veer eller at fostervannet går. Noen opplever også mer uspesifikke tegn som for eksempel nedpress eller tyngdefølelse i livmor.


Spør du andre kvinner som har født, vil du sikkert få ulike historier om hvordan de opplevde første tegn på at fødselen var i gang. Forliggende morkake har ingen symptomer annet enn plutselige blødninger fra skjeden, uten smerter. Risikoen for forliggende morkake er litt økt hvis man tidligere har hatt keisersnitt, hos eldre mødre, hos kvinner som røyker og etter kunstig befruktning. Les også: For deg som vil bli gravid igjen etter abort Mer sjeldne årsaker. Svangerskap utenfor livmoren kan være en annen årsak til blødning.


Blødningen kan også være en såkalt tegningsblødning som viser seg umiddelbart før fødselen begynner. Denne er nærmest som et blodig slim, og kalles også for slimproppen. De fleste har hatt noe kynnere eller rier før denne blødningen oppstår.


En slik blødning er også ufarlig. Allikevel kan ikke JordmorNytt. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Blødningen skyldes utvidelse av livmorhalsen, og mormunnen blør lett når den åpner seg. Tegningsblødning Ett av de første tegnene på at fødselen er i ferd med å starte, kan være en blødning. Også premature fødsler kan starte med en slik blødning.


Riene blir etter hvert kraftigere og mer regelmessige. I forbindelse med at riene begynner, kan det opptre en såkalt tegning eller tegningsblødning , det vil si at det kommer ut litt blodblandet slim som stammer fra livmorproppen i livmormunnen og de løsnede fosterhinnene. En annen og den mest vanlige grunnen til at en blør er tegningsblødning.


Du er ikke i tvil når de kommer! Denne blødningen kan være frisk, men er blandet med slim. Og da er det riktig” at en blør. Den myknes, utvides og forbereder seg på fødselen.


Små blodkar kan briste litt i forbindelse med dette og utflodet blir lyserødt eller med blodspor. En eller to dager før veene begynner kan det være du merker en lyserosa eller blodstripet slimutflod. Ikke alle kvinner merker denne utfloden, og noen kvinner får veer før slimproppen går. Normalt symptom på begynnende fødsel. Vanligvis sparsom blødning.


Henvisning til gynekologisk vurdering som øyeblikkelig. Slimpropp: hindrer infeksjon i livmoren under svangerskapet, og kan komme ut som slimete utflod eller en klump med slim mot slutten av svangerskapet. Tegnekunst eller tegning er en type billedkunst der bildet lages ved hjelp av tegneverktøy, som blyant, kull, pastell og tusj.


I tegnekunsten er former og flater som er fremstilt ved hjelp av linjer, punkter og flater normalt viktigere enn farger og tredimensjonal former.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg