onsdag 27. juli 2016

Stikk i brystet

Stikk i brystet

Førstehjelpsutstyr for hjemmet, jobben, bilen og hytta. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId!


Stikk i brystet

Du har altså plager med stikking i brystet på venstre side, forverret under stress, og dette gjør deg red hvilket ikke er urimelig å tenke seg. Og du er ofte slapp og daff. Hos en frisk ung mann som deg, er det overhengende lite sannsynlig at det skulle feile hjertet ditt noe. Det er likevel ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen.


Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena. Hjerteinfarkt rammer opp mot 15. Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet. Akutt oppståtte sterke smerter i brystet kan være tegn på alvorlig sykdom og bør føre til at man kontakter lege umiddelbart. Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både.


Stikk i brystet

I de aller fleste tilfeller forårsakes smerter i brystet av stress eller angst. Vi skal fortelle deg mer om dette i denne artikkelen. Skarpe, stikkende smerter!


Mange beskriver det som små, skarpe stikk av smerte, direkte stikk i hjertet som kommer helt plutselig og gjør det vanskelig å puste. Smerte og annen ubehagsfølelse i brystet er en vanlig, viktig og noen ganger vanskelig problemstilling. Differensialdiagnosene er mange og omfatter tilstander i alle organene i toraks og abdomen, samt panikkangst.


Alvorlighetsgraden varierer betydelig, fra helt godartet til akutt livstruende og umiddelbart behandlingstrengende sykdom. Major causes of musculoskeletal chest pain in adults. Retrospective observational study of patients who present to Australian rural emergency departments with undifferentiated chest pain. Stikking i brystet hos en 20-år gammel kvinne kan ihvertfall ikke være hjertesykdom, så det kan du i praksis se bort fra. Det er overhengende sannsynlig at årsaken er muskelspenninger i brystkassen, og om dette er korrekt diagnose for ditt vedkommende, kan du få bekreftet hos din fastlege.


Brystsmerter har ofte en logisk forklaring, f. Smerter i brystet er en relativt vanlig årsak til legehenvendelser. Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige. Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. SVAR: Hei De aller fleste stikkende smerter i brystet skyldes smerter i muskulaturen mellom ribbeina.


Stikk i brystet

Det vanlig er at smertene kommer ved bevegelse eller når man puster dypt inn, og man er ofte veld. Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Et godt tips til dere som kjenner noe i brystet : Trykk på brystkassen gjerne litt kraftig der det gjør vondt og områdene omkring. Forsterker smerten seg da, er det gjerne noe med musklene, senefestene eller ribbeina og ligger altså på utsiden og er normalt ikke noe å bry seg om. Det er mange forskjellige årsaker til slike smerter, og de fleste er ikke tegn på sykdom av betydning.


Ble helt rar i hodet (helt fortvilet) skikkelig rastløs og med en sterk indre uro, kunne ikke sitte i ro. Fikk også stikk i brystet og ble skikkelig svimmel. Knugende smerte i brystet Dersom du opplever smerter som kjennes som et korsett strammes rundt brystet , og du har problemer med å puste, skal du være obs. Har du en historie med hjerteproblemer og hjerteinfarkt i familien, kan dette være en advarsel om at noe er på gang.


Det er også svært bekymringsverdig at han ikke tidligere ringte 1på tross av brystsmerter. Jeg måtte da reise på l. Symptomene til knut gir høy mistanke om hjertesykdom. Smertene har vært sentralt i brystet og hatt tydelig sammenheng med fysisk aktivitet. Er en jente på år som i 4-dager på rad nå har fått stikking på venstre side av brystet ved dyp innpust, slik at jeg bare må puste normalt når det er slik. Prøver jeg å puste dypt inn når det er slik, stikker det én gang i brystet for hvert innpust, ikke konstant.


Stikkingen er rett under puppen, og bak ribbeina på en måte. Dette fordi han er voksen av alder, røyker og har ukontrollert høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Noen får utsondring av uklar eller blodtilblandet væske fra brystvorten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg