tirsdag 26. juli 2016

Infeksjon i navlen

I hudfoldene i navlen er det ypperlige forhold for oppvekst av sopp og bakterier, det er derfor svært viktig å forebygge slike infeksjoner med god hygiene. Siden det virker som om du nå har en infeksjon på grunn av rødheten og gul- hvitt puss, synes jeg du skal la din fastlege se på dette. Legen vil da vurdere om det er oppstått en hudinfeksjon som trenger behandling.


En infeksjon i navlen kan, om den ikke blir behandlet, spre seg til huden og undehuden rundt navlen og noen ganger til blodbanen og gi alvorlige infeksjoner. Dette er sjelden i vår del av verden der kunnskapen om spedbarns-stell og hygienen er god. Denne helt forferdelig og jeg er redd andre kan lukte det. Har prøvd å vaske den men det hjelper ikke.


Jeg har det ikke hele tiden men veldig ofte. Hva kan dette være? Tror ikke det er en infeksjon. En navlen betennelsen er som navnet tilsier en betennelse eller infeksjon i navlen.


Det forekommer nesten utelukkende hos nyfødte barn som har en navlestumpen. En tenn må ikke forveksles med en navlestreng brokk, som er et hull i peritoneum rundt navlen. Huden ved navlen kan bli rød og irritert. Det er vanlig at det kommer noe sekresjon og vond lukt fra navleområdet.


Dersom huden ved navlen blir rød og irritert eller det kommer mye sekresjon fra navlen , må man mistenke en bakteriell infeksjon. Her kan du lære mer om smerter i navlen , samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser ved vondt i navlen. Navlesmerter bør tas på alvor.


Når kan jeg ta ny piercing? Har lyst på piercing, men er bekymret for infeksjon og at det er vondt. Eg tenkte at eg sku ta piercing i navlen sjøl ein dag. Jeg tok piercing i navlen for ca måneder siden og den har egentlig grodd veldig normalt. Kan man dø av å ta piercing i navlen.


Infeksjoner Et vanlig problem med piercing er infeksjoner. Noen råd for å unngå infeksjon etter piercing er: - Rengjør såret tre-fire ganger til dagen med antibakteriell såpe. Legg såret i varmt vann tre-fire ganger daglig. Det varme vannet vil sette i gang blodsirkulasjonen og redusere risikoen for infeksjon. Tørk navlen grundig etter ba slik at den holdes tørr og derfor ikke blir et senter for soppbakteriefest.


Infeksjon i navlen

Unngå svette ved å tørke navlen i forbindelse med harde fysiske aktiviteter. Pudre navlen med talkum for å holde den helt tørr dagen gjennom. Skift treningstøy jevnlig, slik at du ikke går i den samme fuktige t-skjorta. Overvektige mennesker vil ha større sjanse for å få denne typen infeksjon. I første omgang kan du gå på apoteket å kjøpe Daktacort krem uten resept å smøre navlen i til dager.


Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. En infisert navlen piercing tegn er sjokk, irritasjon, smerte, puss og blødning grønt. Andre symptomer på infeksjon navle piercing kan inkludere abscesser, blod blemme eller boble, cyster og til slutt en keloid i noen tilfeller. Irritasjon kan starte på grunn av navle ring.


Alt i alt er navlen en kroppsdel som mange ignorerer. I den hoper det seg ofte opp fett, døde celler og skitt. Overflødig skitt i navlen kan resultere i kløe, rødhet, og tørrhet. Ved mangel på hygiene, kan bakteriene spre seg, og lede til infeksjoner som kan forårsake dårlig lukt. For å unngå denne, burde du rense navlen hver dag.


Organismen Trichophyton mentagrophytes føre denne infeksjonen , og dette kan være den enkleste av alle infeksjoner til behandling med anti-fungal medisinering i sin tidlige stadier. Candida spiker infeksjon ved å vite at denne infeksjonen kan slå spiker plate grønn eller gul og neglen kan bli ugjennomsiktig. For all del, IKKE TA DEN UT! Gjør du det, kan du risikere at hullet gror i begge ender og innkapsler infeksjonen ! Ikke ta den ut bare for et par minutter engang!


Når hullet er så ferskt som dager, kan det være VELDIG vanskelig å få stanga igjennom igjenn å få den til å bli ben! Jeg hadde verkende percing i navlen for en tid tilbake. Problemet er akkurat det at jeg er nøye med å vaske navlen min når jeg dusjer, akkurat fordi noen kunne finne på å slikke den!


Men det kan jo muligens bli infeksjon i navlen allikevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg