mandag 30. november 2015

Øyebetennelse katt

Øyebetennelse katt

Rabatten legges til automatisk. Lynrask hjemlevering av kattemat. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren.


Øyebetennelse katt

Når kun det beste er godt nok! Unge katter med herpesinfeksjoner får oftest symptomer som rennende øyne og nese samt feber. Katter kan også få infeksjoner av andre bakenforliggende årsaker. Det kan være svært vanskelig å oppdage sår i øyet uten spesialfarging av øyet først. Katteklor er svært vanlig årsak til øyebetennelse hos katt , og hvert år har vi katter som ender med å måtte fjerne et ødelagt øye fordi eier ikke har kommet tidsnok til behandling eller de har trodd at det bare var en uskyldig øyebetennelse.


Smitteoverføring skjer som oftest ved kontakt med hendene (hånd til øyet), men smitte kan også komme ved indirekte kontakt med andre smittekilder, for eksempel øyesminke eller håndklær. Enkelte kan også få øyebetennelse som følge av en øvre luftveisinfeksjon eller andre typer infeksjoner. Det er som flere andre sier her, kattunger har lett for å få øyebetennelse av flere grunner.


Vet ikke hva det har kommet av men trodde kanskje det var et klor fra var lille kattunge som vi adopterte fra dyrebeskyttelsen kristiansand for snart to uker siden. Min katt har tidligere hatt øyebetennelse når han var kattunge og vi har vært hos dyrlege med det den første gangen. Da har han fått øyedråper som dryppes på i en ukes tid.


Dyrlegen sa at noen katter har lettere for å få det uten at de finner noen grunn til det eller at noe er galt. Vanlige symptomer er slim- og pussdannelse i øyekrokene. I tillegg får man ofte kløe og svie. Det forekommer også hos katter og hunder.


Før helgen begynte vår kjære Pus(hun har navn altså)å knipe med det ene øyet, et sikkert tegn på at øyebetennelse er på vei. Siden romjulen har hun hatt øyebetennelse ganger, og her kommer problemet. Den ellers så tilitrsfulle pusen vår begynner å bli redd for dyrlegen, og for hver gang blir. Den kan ramme forskjellige organer, og hvilke symptomer katten får avgjøres av hvilket eller hvilke organ som rammes.


Forløpet er mer smygende. Katten mister appetitten, går ned i vekt, blir orkesløs, får feber som kommer og går. Et sykt dyr kan også få diaré, øyebetennelse og symptomer fra det sentrale nervesystemet.


Jeg vil bare avklare at jeg overhodet ikke anbefaler resepplikte midler til katten din uten at du har konsulert veterinær, og det virker ikke som dette går over. Om du er bekymret for at det er dyrt så tok du egentlig det valget når du fikk katten. Vi har selv omtrent levd på nudler en måned etter at dyret fikk infeksjon i et operasjonssår. Et mjau kan bety så mangt, og hva pus egentlig mener er ikke så enkelt å forstå.


Her er rådene for å kunne prate mer med pus. Ved en øyekatarr får du rennende og røde øyne. Både barn og voksne kan få det, men mest vanlig er det nok blant barn. Hva er øyebetennelse ? Et alminnelig symptom ved lidelsen er tåreflod.


Hvis hesten har hatt en alvorlig øyebetennelse , er det risiko for at den kan komme tilbake, akkurat som dyrlegen din har sagt. Hvis øyebetennelsen skyldes at hesten har fått en rift i øyet, så det er blitt et sår på hornhinnen, er det som regel lavere risiko for tilbakefall. For en kattunge eller katt med nedsatt immunforsvar av andre årsaker kan dette også utvikle seg til å bli svært alvorlig.


Oppdrettere eller andre eiere med mange katter , eller eiere som liker å ta med katten på utstilling, anbefales dessuten å vaksinere mot chlamydia, som hos katt er en smittsom øyebetennelse. EU-pass hund og katt 553. Akutt, infeksiøs konjunktivitt (øyekatarr) er en betennelsestilstand i øyets bindehinne (konjunktiva) som varer mindre enn 3-uker. Spør Heidi om dyr og helse Mellomørebetennelse. Lørdag så jeg katten hadde problemer med å gå, han ville ramle over.


Pupilene gikk rundt i hode. Søndag for jeg til vetrinæren,der ble han over til Mandag. Han fant ut at han har betennelse på øret. Jeg har hørt at det er ganske alvorlig når katt får dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg