tirsdag 24. november 2015

Bivirkninger p stav

Lege, helsesøster eller jordmor med spesiell opplæring, kan sette den på plass. P-stav må kjøpes på resept. Før innsetting av p-stav må du vite helt sikkert at du ikke er gravi det tas derfor ofte en graviditetstest før innsetting. Du får lokalbedøvelse og selve innsettingen er helt smertefri.


Forøvrig finnes det en lang rekke andre p -piller enn Microgynon som du evt kan forsøke, da det er individuelt hva man får bivirkninger av og hva man tolererer. Diskuter dette videre med legen din, slik at du får et råd som er individuelt og best mulig tilpasset deg og dine behov.

Det er også mest vanlig at man har bivirkninger i starten ved bruk av p-stav , som går over etterhvert. Det at du har fått noen plager nå kan komme av andre årsaker enn p -staven. Mange kvinner slutter med p -piller og velger å lytte til kroppen sin fordi de opplever store ubehag og bivirkninger med p -piller og annen hormonell prevensjon. Vi har her tatt for oss de to mest brukte hormonfrie alternativene, og du kan lese mer om dem under. Ladycomp Ladycomp er et trygt, hormonfritt, og naturlig prevensjonsmiddel uten.


Er det normalt og ikke ha særlig bivirkninger av p-stav ? Hvor lang tid tar det fra p-stav er satt inn til man ev. Hormonet er innbakt i staven og små mengder tas kontinuerlig opp i blodsirkulasjonen.

Nexplanon er et prevensjonsimplantat for kvinner fra til år, som er forhåndsladet i en engangsapplikator. Bruk av p-stav kan gi flere bivirkninger , blant andre: - hodepine - tretthet - kviser - vektendring - nedsatt sex-lyst - blødningsforstyrrelser - nedstemthet - humørsvingninger Hvem er p -staven egnet for? Hormonmengden som skilles ut i p-stav , er lavere enn i vanlige p -piller.


Dermed bidrar dette til mindre risiko for bivirkninger ved bruk av p-stav. Effekten opphører kort tid etter fjerning av p-stav. Selv om bivirkningene er forbigående, så angir to av tre kvinner som slutter med hormonell prevensjon, at årsaken er bivirkninger. Herfra frigir den kontinuerlig en lav dose av hormonet gestagen. P -staven legges inn under huden, vanligvis i overarmen.


I motsetning til p -piller, inneholder ikke p-stav hormonet østrogen, og gir derfor ikke bivirkninger slikt som økt risiko for blodpropp. Hvis plagene ikke går over kan man prøve en annen type prevensjon. De vanligste bivirkningene av. Hvis man ser på pearl index, et mål på hvor effektiv en prevensjonsmetode er, ser man at p-stav er det sikreste prevensjonsmiddelet vi har på markedet i dag, forteller Mariann Olsvik, som er helsesøster hos Sex og samfunn. Jeg fikk satt inn p-stav (Implanon) i mars, etter å ha gått på p -piller i litt over år.


Jeg hadde nesten ingen bivirkninger av p -pillene jeg gikk på (Yasmin), men ville heller satse på et prevensjonsmiddel med noe mindre hormoninnhold. Det var i tillegg forlokkende å kunne bruke et mer per. Dog er det usikkert, hvor effektivt en p-stav virker hos overvægtige kvinder.


Bivirkninger og komplikationer. Selvom en p-stav er et simpelt og effektivt præventionsmiddel, er den også forbundet med en række komplikationer og bivirkninger.

Jeg har fått p stav for en uke siden å etter det har jeg vært så sinnsykt trøtt hele tiden! Jeg selv har ikke hatt noen form for bivirkninger eller andre plager. Har heller ikke hatt mens siden jeg fikk den. Så jeg er ganske fornøyd må jeg si! Uansett, jeg synes det er en veldig stor fordel for meg som ikke har all verden med penger.


Satte inn p -staven for fire måneder ca. Er en tålmodig og rolig sjel, men sånn helt ut av det blå kommer det en forferdelig irritasjon som ender i et stygt sinne. Må bare forlate rommet og roe meg ned på egen hånd (aldri opplevd før).


Føler meg tung til sins og sexslysten er minimal blitt. Hvis du får problemer med å bruke prevensjonen – pga. Prevensjon (av latin praevenire – å komme foran) betyr forebyggelse.


I Norge brukes begrepet først og fremst innen medisin og juss. I medisinsk betydning mener en da beskyttelse mot uønsket graviditet, men i de senere år har denne definisjonen i økende grad blitt utvidet til også (eller utelukkende) å fokusere på forebyggelse av kjønnssykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg