onsdag 18. november 2015

Kjerringråd mot ørebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med.


Og dette særlig for barn og spedbarn. Kjerringråd mot ørebetennelse. Husk at kjerringråd ikke nødvendigvis har noen effekt, og at slike råd ikke erstatter legeråd. Kroppstemperert matolje, enten dryppet direkte i øret, eller dyppet i en bomullsdott, er et vanlig kjerringråd mot ørebetennelse.


En hårføner rettet mot øret skal gjøre at ørevoksen smelter, noe som kan. Tette ører - kjerringråd. Noen får det i ofte ved forkjølelse, andre får det av at voks setter seg fast i øregangene.


Hvis det kommer av en forkjølelse er som regel årsaken at slimhinnene i nese og svelg er hovne og betente. Dette har nær sammenheng med ørene og forplanter seg ofte dit. Evt, kjøp et nesehorn, slik du blander salt og vann i, skyll nesen regenmessig. Høres interessant ut i hvertfall, skal prøve det!


Ellers så kommer jeg sikkert til å ta turen til legen i neste uke en gang hvis det ikke gir seg, men jeg må prøve å holde ut til over helga i hvertfall - jeg liker ikke å fly ned dørstokken hos legen bare pga bagateller. Dette er feilbehandling som reduserer barnets immunsvar mot infeksjonen, i tillegg til at antibiotika i seg selv ofte har immunhemmende effekt. Etter at barnet har gjennomgått en akutt ørebetennelse bør du kontakte lege for å få kontrollert at det ikke er væske i mellomøret og at trommehinnen er grodd dersom den sprakk under infeksjonen.


Kanskje det hjelper deg også? Les mer om Øresmerter og ørebetennelse. Har du en forkjølese som du vil bli kvitt? Sår hals og rennende nese og øyne er ikke veldig behagelig. Derfor er det så greit at det finnes kjerringråd.


Bihulebetennelse - kjerringråd. Når bihulene blir tette og betente, dannes det noe som kjennes ut som trykk i nesen. Det er dette trykket som forårsaker smerter i hode og tenner.


Endelig en rynkekrem som virker. Alle har lidd av en smertefull ørebetennelse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt. Det er flere årsaker til at man kan få denne vanlige lidelsen, som for eksempel at vann som kommer inn i øret når man bader eller svømmer, fremmede partikler eller insekter som kommer inn i øregangen, eller en infeksjon i en tann som sprer seg til øret. Det finnes mange tips mot ørebetennelse.


De fleste går ut på å lindre smerten mens selve ørebetennelsen går sin gang. Går ikke smerten over etter et par dager, eller hvis man opplever at det renner puss eller blod ut av øret, så bør man oppsøke lege. Men for å forsøke å lindre smerten kan man følge noen av disse rådene.


Badeglade hunder er ekstra utsatte. Vanlige symptomer er at hunden klør i ørene, rister på hodet og gnir hodet mot bakken. Ofte kan men se at det er mye gul eller mørkebrun voks i øret, at huden her er rød. Uten behandling vil ørebetennelsen bli smertefull. Noen som har kjerringråd mot betennelse i det ytre øret?


Har pirket det på meg med q-tips (fy, fy!). Det er skikkelig betent og opphovnet inni der, og det banker og dunker skikkelig. Sånn at jeg ikke kan ligge på det, og sånn at jeg bare har lyst til å ta en van Gogh! Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist.


Norsk ukeblad har et bilag om kjerringråd , kommer ut i morgen( vi abonnenter er gjerne litt priviligerte.) Unasett : her er oppskriften: del eddik,deler vann, helles inn i øret - masser Voila! Surheter i eddiken skal gi et miljø i øret bassilusker ikke liker, sier opp. Man bør utvise forsiktighet før man utfører selvbehandling, for hvis årsaken er forkjølelse og man prøver en selvbehandling mot tetteøreganger kan man oppleve å sprenge trommehinnen, noe som er veldig vondt.


Tips mot tette øreganger. Et vanlig tips mot tette øreganger er å dryppe matolje i øret. Man kan med fordel bruke lunken olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg