fredag 6. november 2015

Abort hjemme

Hvis du velger å ta medikamentell abort hjemme. Er du en frisk kvinne og over år, kan du velge å fullføre aborten hjemme dersom svangerskapet har vart mindre enn uker. Du må ha en voksen person hos deg den dagen du aborterer.


Abortforløpet er det samme som ved innleggelse på sykehus (se ovenfor). Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme , eller ved innleggelse.

Når svangerskapsproduktet tømmes ut av livmoren ved medisinsk abort kan det være litt vondt. Det kan også være mer ubehag og plager etter en medisinsk abort. Fordelen er at man slipper å måtte få narkose. Ulike reaksjoner kan komme etter en abort , enten med en gang eller på et senere tidspunkt. Slik denne behandlingen utføres i våre dager, har den ikke så mye på en sykehusavdeling å gjøre.


Denne pasientgruppen er jo hjemme og ikke innlagt uansett. En medisinsk abort kan utføres hjemme eller på sykehuset. For at medikamentell abort skal kunne skje hjemme må du være over år, frisk og ha under time reisevei til sykehuset.

Du må kunne forstå og prate norsk, og ha mulighet til å ha en voksen person sammen med deg. Hjemmeabort er aktuelt frem til svangerskapsuke 9. Var det helt forferdelig vondt eller var det sånn at du tålte det? Var på sykehuset idag og tok den første pillen.


Men gruer meg helt sykt til fredag når jeg skal ta de andre pillene. Abort er avbrytelse av et svangerskap. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort.


Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv.


Medikamentell abort hjemme. Gangen i aborten hjemme er slik som ved innleggelse på sjukehus. Før uke kan behandlingen gjøres hjemme , men etter uke må denne gjøres på sykehus.


Ved de aller fleste sjukehusene kan friske kvinner velge å fullføre aborten hjemme dersom svangerskapet har vart under uker.

På poliklinikken vil du få en tablett som starter abortprosessen, etter to dager kommer du tilbake til sykehuset for å gjennomføre aborten der. Et tilbud om medikamentell abort hjemme vil gi en kvinne anledning til å velge selv. Det er derfor av verdi å se hvilke faktorer som har betydning for hvor tilfreds hun blir med hjemmeabort. Hovedmålet med denne studien var å undersøke i hvilken grad kvinnene var tilfreds med å foreta medikamentell abort hjemme. Fosteret var død i uke 7-hos meg.


Kvinnene må være alene i en kritisk situasjon. Vi vet at dette tiltaket ikke er faglig begrunnet. Det er først og fremst økonomisk motivert. Det er penger å spare på å sende disse kvinnene hjem alene med pillene i. Jeg måtte nemlig det.


Skal ta medisinsk abort hjemme i morgen tidlig. Kjenner allerede sterke menssmerter, fikk den første tabletten i går kl 15. Livredd for smertene når jeg allerede har så vondt Er uker på vei.


Noen som kan berolige meg der ute? Idag kan du velge mellom medikamentell og kirurgisk abort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg