onsdag 25. november 2015

Helstekt laks i folie

Ved å pakke fisken i aluminiumsfolie beholder du all kraften og fuktigheten i fiskestykket. I tillegg er det en utrolig enkel måte å tilberede fisken på. Maten lager seg praktisk talt selv! Du slipper også å rengjøre fastbrente ildfaste former.


Helstekt laks i folie

Ovnsbaking av hel fisk: 1. Legg fisken på et fat. Server gjerne med pepperrotkrem. Pynt for eksempel ørreten med en majonesran sitronbåter og dill.


Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Annen sitrusfrukt virker også) Hakket løk kan du også bruke.


Hvur lenge avhenger av hvor tykk fisken er men regn i alle fall en halv time. Blomsterfluen skrev: ok. Hvis jeg har gjettet riktig og du har en normalverdi for triglyseri ligger du akkurat på nedre grense for lett f. Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Hva med en gladlaks til middag?


Prøv denne som er innbakt i folie , her beholdes mye av næringsstoffene fra fisk og grønnsaker. Tilbered i stekeovn eller på grillen. Laks i folie er lettvint og kan gjernes lages i stand kvelden før du skal steke dem. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha.


Smør utsiden også med smør. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Helstekt laks i folie - Mat og drikke. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader.


Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Jeg planlegger å lage laks på nyttårsaften, og vil gjerne ha helstekt i folie , slik at den blir mest mulig mør. Jeg ønsker å bruke sitronskiver, men så er jeg usikker på urter og krydder som kan passe til.


Helstekt laks i folie

Er også usikker på hva jeg skal ha som tilbehør, hvilken saus osv. Sett stekeovnen på 2grader. Stilkene kan bare være på. Delsitrongresset i to, knus det litt med knivegget og legg den ene halvpartenoppå urtene.


Strøover salt og pepper. Du kan pakke laksen inn i folie - da blir den som dampet. Salte og pepre laksefileten. Skjær purre i ringer og legg oppå laksen. Ha på et par klatter med smør.


Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett. Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. Tips: Pakkene kan også varmes på grillen. Her er en herlig oppskrift med laks som passer like godt på et festbord som til hverdags.


Ha en klatt smør i og brett folien sammen, prøv å heller ha litt for mye folie enn for lite, det kan renne ut av folien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg