mandag 16. november 2015

Luftig sitronkake

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett sitronskall. Rør inn eggene, ett og ett om gangen. Sikt sammen alt det tørre. Vend det tørre inn i røren.

Hell røren i en smurt springform og stek i ca. Kok det opp til sukkeret er oppløst. Denne luftige og supersaftige sitronkaken er perfekt balansert med søt og litt syrlig mascarponekrem. Med den friske smaken av både sitroner og mascarpone er det fort gjort å glemme at man befinner seg Norge og ikke i Italia.


Sitronkake med sitronglasur er en klassiker. Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet. Pisk egg og sukker til luftig.


SAFTIG SITRONKAKE Dette er en frisk kake, både veldig saftig og enkel å lage!

Luftige rundstykker. Verdens beste grove rundstykker. En frisk og saftig sitronkake passer til de fleste anledninger. Med herlig, tykk kongelig glasur og fargerike bær blir det en vakker festkake. Når det kommer til sitronkake finnes det ingen anledning som er for stor eller for liten.


Den saftige og friske kaken er like perfekt til ettermiddagskaffen som til kakebordet på 17. En nydelig frisk kake toppet med syrlig ostekrem. Romtemperer smøret og bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Saftig, syrlig og så lett som en sitronkake kan bli.


Valmuefrø er helt frivillig. Liker du de ikke eller har du de ikke så er det bare å sløyfe de. Personlig så synes jeg at de må være med. Det gir litt struktur og litt smak.


Press saften fra sitronene. Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og miks til du får en luftig og fin eggedosis. Smelt smør og tilsett sammen med fløte og revet sitronskall.


Smør en rund form, jeg brukte en form med hull i midten.

Lag den i den type kakeform du selv ønsker. Bland alt godt sammen. Deler oppskriften I dag på saftig sitronkake toppet med en fløyelsmyk sitronkrem, og fluff.


Visp sukker og smør hvitt og luftig (3-min). Dette er en enkel men utrolig god sitron formkake, kaken er så myk og saftig og har en frisk og deilig smak av sitron, yoghurt og ricotta. Denne sitronkake er Perfekt til Påske, og ev av det beste sitronkakene jeg vet om.


Riv skallet og press ut saften av sitronen. Ha dette i deigen (se tips) og bland. Selv om det blir bypåske i år, så tviholder jeg på tradisjonene, og har kakene klare.


Kaken er luftig og smaker godt av sitron, det samme gjør glasuren. Dette er en tradisjonell sitronkake , men som alltid hos meg bakt uten egg og meieriprodukter. Så noe av det første jeg gjør når jeg kommer hjem om ettermiddagen er å sparke av meg skoene, sette på tekjelen og kikke i kakeboksen.


I denne oppskriften er det rikelig med egg og det er viktig for at kaken skal bli luftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg