fredag 13. november 2015

Tips mot ørebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Vanlige tips mot ørebetennelse. Fås kjøpt på apotek.


Nesehorn, også kalt nesebide eller neseskyller, brukes til å skylle nesen med saltvannsoppløsning. Dette vil rense og åpne bihulene litt, slik at trykket i øret blir redusert.

Det er dette som er årsaken til øreverk. Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som. Badeglade hunder er ekstra utsatte. Ofte kan men se at det er mye gul eller mørkebrun voks i øret, at huden her er rød.


Uten behandling vil ørebetennelsen bli smertefull. Dette er feilbehandling som reduserer barnets immunsvar mot infeksjonen, i tillegg til at antibiotika i seg selv ofte har immunhemmende effekt. Etter at barnet har gjennomgått en akutt ørebetennelse bør du kontakte lege for å få kontrollert at det ikke er væske i mellomøret og at trommehinnen er grodd dersom den sprakk under infeksjonen.


Det finnes mange tips mot ørebetennelse. De fleste går ut på å lindre smerten mens selve ørebetennelsen går sin gang.

Går ikke smerten over etter et par dager, eller hvis man opplever at det renner puss eller blod ut av øret, så bør man oppsøke lege. Men for å forsøke å lindre smerten kan man følge noen av disse rådene. Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med.


Både preparater som inneholder paracetamol (Paracet, Pinex) og preparater som inneholder ibuprofen (Ibux, Nurofen) vil gi god effekt mot øreverk. Kronisk ørebetennelse defineres som vedvarende hull i trommehinnen, og kan i prinsippet ramme alle som har hatt ørebetennelse der det er gått hull på trommehinnen, sier Sundt Mjelle. Studier viser at til enhver tid har av alle barn mellom ett og tre år nedsatt hørsel på begge ører på grunn av sekretorisk ørebetennelse. En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp.


Tilstanden kan gi forbigående nedsatt hørsel. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. Dette kan gi smerter, hevelse og ømhet bak øret. For å unngå å bli rammet av øregangsbetennelse i slike situasjoner, er det fornuftig å ha med seg en Otinova sprayflaske i reiseapoteket. Gjentatte tilfeller av ørebetennelse kan gi nedsatt hørsel.


Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske. Tips mot øreverk, trenger desperat hjelp. Hvis han har gjentagende ørebetennelse ville jeg tatt ham med til kiropraktor.


Del dette innlegget. Flammer mot ørebetennelse Svært få norske leger vet hva det er, men rundt om i Norge setter vel otopater fyr på ørene til tusenvis av pasienter hvert år. Alle barn får ørebetennelse.

Her får du tips til hvordan du kan styrke barnets immunforsvar. Ved behov: Spray 1–ganger i hvert øre hver morgen og kveld. Len hodet mot siden etter spraying slik at væsken kommer lengst mulig inn i øregangen. Tørk vekk overflødig væske fra øreflippen.


Ikke bruk Otinova kontinuerlig i mer enn dager. Klikk her for pakningsvedlegg. Har ørebetennelse på uken nå, vesker mye hele tiden, har hatt ørebetennelse to ganger tidligere, da ble jeg helt fin igjen etter noen mnd.


Så fikk jeg antibiotika, egentlig for lungebetennelse, men den roet ting litt ned i øret også, uten at det ble bra. Man bør utvise forsiktighet før man utfører selvbehandling, for hvis årsaken er forkjølelse og man prøver en selvbehandling mot tetteøreganger kan man oppleve å sprenge trommehinnen, noe som er veldig vondt. Et vanlig tips mot tette øreganger er å dryppe matolje i øret.


Man kan med fordel bruke lunken olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg