fredag 13. november 2015

Barn som synger

Koselig sang som lærer barna naturen å kjenne. Denne sangen har også mange foreldre et forhold til. Alle killebukkene: Alle Killebukkene er en koselig sang hvor man kan flette inn navnene til de som synger i sangen = alltid populært! Alle musikanter (Velkommen alle musikanter) Taktfull barnesang som aktiviserer barna på en morsom måte.


Barn som synger

Vi er barn fra forskjellige land som står sammen, og viser vi kan skape samhold om vi bare vil, ingen grenser for hva vi får til. Og vi synger så høyt som vi kan. Vi vil høres i all verdens land.


Har du en viss kjennskap til unger, vet du at noen synger hele tiden. Andre vil heller høre på. I tillegg er det viktig at vi som voksne synger sammen med barna for å gi dem tradisjoner som de selv kan føre videre når de blir voksne. Gi dem et repertoar de kan ha med i sin kulturelle sekk, og ikke minst gi dem tryggheten og lysten til å ha sang til stede som en av flere levende uttrykksmåter i livet sitt. I tråd med dette tror jeg Jesus her siterer en barne -sanglek.


Barn som synger

Barnas sangleker er et emnefelt som man i senere år etter sigende er begynt å forske på. Selv husker jeg noen av rimene i min barndoms bergenske sangleker. Og på lignende måter har nok barn alle steder og til alle tider sunget sangleker.


Les hele saken på forskning. Poenget er ikke at det skal være så fint! Målet er ikke at de skal bli så flinke til å synge. Tilde synger Å Huttetuttetei av Alf Prøysen.


Nei, se der har vi Andersen,. Han er så redd for barn , De må nok ta han mere ut! Musikk er et språk barnet er født med. Ved å kommunisere ved hjelp av sang og babbel opplever barnet en måte å være i relasjon med andre på. Her er det noen sanger som går på tegninger.


Unger elsker disse. Disse er fine til språktrening. Er det noen som har andre så tar jeg gjerne imot. Hvordan får vi disse ut i A4? Her har jeg fått hjelp fra KARI som gir dette tipset: 1. Få opp siden med alle tegningene.


Barn som synger

Klikk på den sangen du vil ha ut. Høyreklikk på denne sangen. Hun hevder blant annet at foreldre bør synge for sine små barn hver eneste dag. Dette vil motvirke språkproblemer senere i livet. For mye bokstaver og tall.


I den tidlige barndommen er det for mye vektlegging på lesing, skriving og bruk av tall, og for lite fokus på fordelen ved sang , mener Goddard Blythe. Som med barnesanger flest så finnes det et utall versjoner, og vi har plukket både de mest kjente. Hun brenner for at barn skal bli møtt med sang og musikk fra de blir født. Sang er helt gratis. Vi er veldig opptatt av tilknytningen som skjer mellom mor og barn når mor synger for spedbarnet sitt.


Virksomheten kommer til å omfatte blant annet kompetansehevende tiltak som webinars og produksjon av nytt lærermateriell, sang på omsorgsarenaer, utvikling av unge sangambassadørskorps og. Barna i Langleiken og Enerhaugen barnehager i Oslo synger når de rydder, spiser, leker, går på tur, og når de skal lære seg noe nytt. Som nybakt mamma og pappa snakker du med og du synger for ditt nyfødte barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg