torsdag 19. november 2015

Langvarig slimhoste

Langvarig hoste og slimdannelse i luftveiene. Det begynte med litt kløing i halsen, ot utviklet seg til å bli slimhoste på en periode på ca en uke. Kronisk hoste er mer enn bare en irriterende plage.


Denne type hoste gir i tillegg til hoste, andre symptomer. Den kan ødelegge nattesøvn, og dermed gjøre folk uopplagte og slitne, gi oppkast, svimmelhet, ufrivillig inkontinens, og til og med brukne ribben. Ungdom og voksne har vanligvis langvarig hoste uten kiking.


Nattlige anfall er typisk. Vaksinerte har mildere forløp. Bronkialt fremmedlegeme. Plutselig innsettende hoste, dyspné og cyanose. Forkjølelse og infeksjoner, men også kroniske lungesykdommer som astma og KOLS kan påvirke luftveiene og gi langvarig hoste.


Noe som mange voksne ikke er klar over, er at kikhoste er en vanlig årsak til vedvarende hoste. Oppsøk alltid lege ved langvarig hoste. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Siden oktober i fjor mens jeg var gravid var jeg plaget med hoste. Det var hoste som føltes som den kom fra lungene med slim. Jeg hosta som regel til jeg kasta opp. Dette varte minst uker.


Så var det på og av med litt slimhoste til april. Da oppkasthosten begynte igjen. Behandling av slimhoste - Generelt bør man oppsøke lege ved endring av hostevaner. Har man alltid hatt litt tørrhoste og er undersøkt før for dette kan man vente, forteller Larsen.


Det er ikke uvanlig å gå med langvarig hoste etter eksempelvis en runde med forkjølelse. Derfor bør man ikke bruke hostedempende midler ved slimhoste. En slimhoste kan være mer alvorlig enn en tørrhoste. Hvis det ikke er nok finnes det reseptfrie slimløsende legemidler som kan forsøkes, men effekten av disse er ikke godt dokumentert.


Hvordan behandle slimhoste ? Bisolvon hjelper kroppen med å fjerne slimet ved å gjøre det tyntflytende og dermed lettere å hoste opp. Slimhoste kan behandles med Bisolvon som inneholder Bromheksin. For voksne og barn over år.


Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Hoste - kjerringråd Hoste. Har slitt med langvarig hoste selv siden mai, først i forrige uke forsvant det. CRP var på så jeg fikk bare Cosylan. Problemet med hosten er at det blir fort en ond sirkel: du hoster fordi halsen er irritert, halsen blir mere irritert fordi du hoster.


Få Cosylan av legen, så vil kroppen forhåpentligvis ta av seg resten. Har du slimhoste er det viktig at slimet kommer opp fra luftveiene. Slimet skal ut, og det er derfor viktig å ikke dempe hosten. Slim som blir liggende igjen i luftveiene kan forverre infeksjoner ved at det skapes grobunn for bakterier. Solvipect fås kjøpt reseptfritt på apoteket.


De er da ikke smittet av et virus slik som forkjølelse, men allergi har mange av de samme symptomene, forteller Hagen. I utgangspunktet skal man ikke behandle slimhoste med legemidler som undertrykker hosten, siden det er viktig at slimet kommer opp fra luftveiene. Unntaket er hvis hostingen gjør at du ikke får sove. Hvis hosten skyldes en virusinfeksjon, er behandlingen kun symptomatisk. Man anbefaler gjerne å drikke rikelig fordi dette kan hjelpe til å løse opp slimet.


Hvis man har plagsom tørrhoste som forstyrrer nattesøvnen kan det være aktuelt å bruke hostedempende medisin en kort periode. Ved slimhoste anbefales ikke bruk av hostedempende medisin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg