torsdag 19. november 2015

Gravid hva kan jeg ikke spise

Rask og trygg leveranse. Bekijk ons unieke assortiment kannen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gratis online FTP-programvare.


Her følger en oversikt over hva du som gravid ikke bør spise og hva du bør være forsiktig med. Vi har ikke tatt med alkohol og tobakk, fordi vi ikke regner dette som matvarer. Men naturligvis bør du ikke benytte noen av delene i svangerskapet. Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid. Det er heller ikke bra å legge på seg for lite i svangerskapet.


Gravid hva kan jeg ikke spise

Når du ammer er det ikke like mange begrensninger på hva du kan spise som da du var gravid , men noen få matvarer bør du likevel være forsiktig med. Det kan medføre at barnet får lav fødselsvekt. Noen matvarer bør du holde deg unna når du ammer, men husk at det er langt flere matvarer du som ammer faktisk kan og burde spise ! Dette er fordi slike produkter kan inneholde bakterien Listeria.


Gravide kan spise pasteuriserte harde oster som brunost og gulost. Som gravid forbrenner man sukker på en annen måte enn en ikke - gravid , og noen får svangerskapsdiabetes. Mange tenker at det er sunt å drikke juice, men det kan være fornuftig for gravide som stort sett er tørste hele tiden å velge seg vann. Det er nok lurt å ha et sukkerredusert kosthold.


Mange gravide bekymrer seg veldig for hva de ikke kan eller bør spise , men generelt anbefaler jeg å heller fokusere på hva du bør få i deg denne perioden. Hvis ikke blir frykten for å spise spekemat så stor at du glemmer at du har spist frossenpizza til middag tre ganger denne uken, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Helsedirektoratet, mener at alle gravide bør passe på hva de spiser. En av årsakene kan være usikkerheten rundt hva du kan spise under. Det er dessverre ikke slik at barnet kan gi beskjed om hva det trenger til.


Man kan spise alle typer frukt og nøtter mens man er gravid , så lenge. Tommelfingerregler for gravide og mat: Sjekk matportalen. Feil mat-produkter kan skade barnet, da det kan inneholde skadelige stoffer. Ikke spis rått kjøtt, og spis kun varme behandlet godkjent fisk og sjømat.


Gravid hva kan jeg ikke spise

Husk å sjekke hvilke typer sjømat du kan spise da det finnes noen unntak. Unngå rått kjøtt av alle typer, som for eksempel speket kjøtt, gravet kjøtt eller tartar. Når det gjelder ost, så bør gravide ikke spise ost som er laget av upasteurisert melk.


Hvilke oster kan gravide , eldre og personer med nedsatt imunforsvar spise ? Hvordan kan jeg vite om en ost er pasteurisert eller ikke ? Hvilke meieriprodukter bør jeg som gravid spise ? Kan gravide spise rå egg? Maten du ikke skal spise når du er gravid. Det er trist om hele svangerskapet ditt skal gå ut på hva du må passe deg for, hva du må være forsiktig me hva du ikke kan spise også videre! La heller denne perioden være en motivasjon til å leve sunt og spise bra mat for å ta vare på deg selv og barnet i magen! Dette er et nytt hefte som har samlet den viktigste informasjonen om hva som er bra for både mor og barn under svangerskapet.


Har du ikke vært fysisk aktiv tidligere, bør du komme i gang med moderat fysisk aktivitet under svangerskapet. Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks? Tidligere sa man at den gravide kvinnen skulle spise for to.


Hva skal jeg gjøre? Du trenger ikke gi avkall p alt, men husk se etter denne merkingen. Her kommer noen tips om hva vi ikke bør spise. Blåskimmelost som kan inneholde bakterier som kan skade fosteret. Visse ferskvannsfisker, gjedde og abbor pga.


Gravid hva kan jeg ikke spise

Disse opplysningene har jeg fått av jordmor og lege. Det står også på lommelege sidene:) De. Var ute å spiste med jobb på en biff restaurant i helgen. Er det virkelig fy-fy? De første bitene var godt stekt men mot slutten, når jeg nesten var ferdig å spise så jeg at kjøttet var rosa.


Det kom ikke noe kjøttkraft, sånn rosa veske når jeg skjærte i den. Jeg ba om godt stekt biff.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg