torsdag 19. november 2015

Middagstips uten melk

Middagstips uten melk

Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her. Hva vil du lage idag? Velkommen til utenmelk!


Utenmelk er en side for alle oss som lever med et melkefritt kosthold. Siden er drevet av Hege J. Fledsberg og Britt Sunde som sammen har mange års erfaring innen allergi, intoleranse og ernæring. Nå er det slutten av oktober, og høsten må sies å ha kommet for fullt. Fryseren er full av lokalt lam og butikken har store mengder med lokale grønnsaker – det prøver vi å dra nytte av.


Fedon har samlet opp oppskrifter som ikke inneholder melk. Her finner du snacks, lunsj, middag og dessert. Glutenfri Kyllingpai uten melk. Pai har jeg drømt om å tåle i mange år, og denne uka gikk det opp et lys for meg som gjorde at jeg var villig til å prøve. Disse næringsstoffene får du fra melk Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jo kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin Bog B12) og proteiner.


Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes porsjoner. Jenta mi tåler ikke melk , og vi begynner å bli rimelig lei av det vi pleier å ha til middag.


Tenkte kanskje noen her hadde noen gode forslag til mat uten melk , slik at vi kan få litt flere alternativer til middag. Hun tåler ikke melk i noen former (altså ikke ost, fløte, smør, rømme osv.). Sv: Tips til middag uten melk ? Du kan erstatte melk med soyamelk, vet også noen bruker rismelk og havremelk.


Middagstips uten melk

Men jeg synes ikke soyamelka setter noen annen smak på maten ihvertfall. Har ikke noen tips dessverre om mat uten melk. Tuuusen takk for supre tips Britteva!


Eneste er at pasta kan ho visst ikke spise (er visst melk eller gluten i det), og kun spesialbrød. Er litt svett for hvordan jeg skal greie å servere litt variert mat her fremover. De fleste vanlige middager kan man jo lage uten egg og melk om lan lager fra bunn av.


Middagstips uten melk

Forstår at det er vanskelig med halvfabrikat og ferdigmat. Har selv en sønn med eggallergi, og vi har blitt flinke til å finne gode oppskrifter uten egg som smaker godt og ofte er lettvint. Sunnere blir det ofte også fordi vi bruker råvarer vi vet hva er.


Alternativer kan være hjemmelaget pizza uten ost og pastaretter med tomatsaus eller annen grønnsakssaus. Middagstips til en melkeallergiker? Kinesiske- og andre øst-asiatiske matretter er oftest uten melk.


Middagstips uten melk

Poteter, ris og pasta. Mannen min mener at han reagerer på melk , så vi prøver å unngå det i matlagingen en stund. Dessverre var mange av hverdagsrettene jeg pleide å lage med melk , og nå er repertoaret av hverdagsmiddager ganske tynt. Det går mye på svin eller kylling med grønnsaker i wok, med ris eller nudler, men ung. Enkle og gode fiskeoppskrifter: Få gode oppskrifter på fiskemiddager.


Vi har samlet flere av våre fiskeoppskrifter for å gi deg inspirasjon til hvordan du kan få litt mer fisk inn i hverdagen. Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter og et godt middagstips for både barn og voksne. Kjøttkaker i brun saus, uten melk , egg, gluten og løk!


Wenche besøkte det berømte kjøkkenet på Ullevål sykehus. Der fikk hun gode råd til hvordan man kan lage skikkelige kjøttkaker uten. Oppskrifter og middagstips til enhver anledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg