onsdag 9. oktober 2019

Symptomer brystbetennelse

Ved brystbetennelse kan brystet bli rødt, varmt, hovent og smertefullt. Du kan få feber og en influensalignende følelse i kroppen. Hyppig tømming av brystet i ett døgn er førstevalget som behandling av brystbetennelse.


Brystbetennelse er en betennelse i brystene i ammeperioden. Vanlige symptomer er melkespreng og smerter i brystet, har rød og hoven hud på brystet, feber, frysninger og hodepine. Symptomer på brystbetennelse Behandling av brystbetennelse Når går det over?


Symptomene kommer ofte et par uker etter fødselen og er svært ubehagelig. Det er en tilstand som er er lett å diagnosistere av legen og har god prognose. I enkelte tilfeller må man behandle med antibiotika. Kun unntaksvis ser man komplikasjoner som verkebyll. Den viktigste behandlingen av brystbetennelse er amming Foto: Scanpix Vis mer Forebygging.


Mens noen mødre aldri opplever verken tette melkeganger eller brystbetennelse , er andre svært plaget. Det er dessverre slik at hvis du først har hatt brystbetennelse , får du det ofte igjen. Noen blir så plaget av det at de slutter å amme. Hvis du får slike symptomer , bør du oppsøke lege eller jordmor.


Dersom du ikke ammer og får en smertefull hevelse i brystet, bør du også oppsøke lege. Det beste du kan gjøre når du har en brystbetennelse , er å fortsette ammingen. Du får ømme, varme og spente knuter i brystet, og brystet blir helt hardt og oppsvulmet. Du kan også få feber, frysninger og føle deg utilpass.


Hvis betennelsen skyldes bakterier, kan lymfeknutene i armhulen bli ømme og spente. Bakterien som ofte er årsaken til brystbetennelse , er gule staylokokker (staph. aureus), som er en del av den naturlige bakteriefloraen på huden. Dette blir ikke nærmere omtalt i denne saken.


Kvinner som ikke ammer kan også få brystbetennelse , men det er mer sjeldent. Symptomer hos ikke-ammende bør undersøkes for å utelukke brystkreft. Kuler og hevelser i brystet som ikke forsvinner i løpet av kort tid bør alltid undersøkes.


Godartede kuler i brystet er ganske vanlig. Som regel trenger du ikke medisin ved brystbetennelse – det holder å tømme brystet for melk hyppig et par dager. Hvis du har symptomer på brystbetennelse er det ett råd som gjelder over alt annet. Vi bryr oss om ditt personvern. Ved en bakterieinfeksjon kan man også få feber,.


Den gir seg oftest av seg selv, men må av og. En brystabscess eller brystbyll er en innkapslet betennelse i brystet. Den kan kjennes som en kul i brystet som ikke blir mindre etter amming.


Området rundt kan være rødt og vondt. En abscess kan komme i etterkant av en brystbetennelse som ikke er riktig behandlet. Like etter begynner vi å føle oss dårlige med influensalignende symptomer.


Hvis dette skjer med deg, kan det hende du har brystbetennelse , også kalt mastitt. Dette er faktisk noe som skjer med mange kvinner. Det antas at én av tjue ammende kvinner vil oppleve dette.


Men hva er egentlig mastitt? Les videre, så kan du finne det ut. Hva er brystbetennelse ? Ved amming er brystet mer utsatt for bakterier, i og med at barnet kan overføre bakterier og at det ofte er småsår ved brystvorten. Typiske symptomer på tette melkeganger ligner litt på brystbetennelse , men brystet er gjerne ikke så rødt, varmt eller ømt som ved brystbetennelse. Betennelsen oppstår som oftest ca.


En annen viktig forskjell er at man ofte får symptomer som feber og gjerne muskelverk, hodepine og frysninger ved brystbetennelse , dette opplever man ikke ved tilstoppede melkeganger. Sykdomsfølelse og ofte feber og frostanfall. Palpasjonsømhet, hevelse, varme og rødme i brystet.


Eventuelt såre brystvorter med sprekker. Lokale symptomer alene tyder på inflammatorisk mastitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg