onsdag 23. oktober 2019

P sprøyte gravid

Ulempene med p - sprøyte er at det kan bli vanskelig å planlegge graviditet. P - sprøyten beskytter ikke mot kjønnssykdommer. Det er det bare kondom som gjør. LES OGSÅ: Alt om p -piller. Du må ta en p - sprøyte hver tredje måned.


Den første sprøyten kan settes når som helst hvis du er sikker på at du ikke er gravid.

Slutte med p - sprøyte ? Fordi p - sprøyten er laget for å virke over lang tid kan det gå mange måneder etter siste p - sprøyte injeksjon til man får tilbake normal menstruasjonssyklus. De som planlegger å bli gravide bør derfor slutte med p - sprøyten i god tid før ønsket graviditet. Hvor lang tid tok det?


Så leste jeg at det kan ta o. Hvis hun skulle bli gravid tross bruk av p - sprøyte er det på grunn av deres bakgrunn dermed en mulighet for at hun kan få tatt abort uten at foreldrene informeres. Men tar hun sprøyten regelmessig er som sagt sjansen for graviditet svært liten. Hvis du har fulgt intervallet og fått p -sprøytene dine når du skal, trenger du ikke bekymre deg for graviditet.


Du finner oversikt over hormonfrie prevensjonsmidler nederst i denne artikkel.

Jeg og samboeren min prøver å få barn. Sprøyten settes i muskulaturen en gang hver tredje måned. Hemmer eggløsningen og har derfor høy sikkerhet. Ekspertsvar p-sprøyte - gravid.


Depo-Provera Pfizer - Felleskatalogen Risiko ved bruk under graviditet er ikke fullstendig avklart. Det kan derfor ta lang tid å bli gravid etter bruk av p - sprøyten sammenliknet. Jeg er redd jeg gjorde noe dumt da jeg starta på p sprøyta i oktober -08. Jeg tok tre sprøyter- gikk på den i altså mnd.


Og i denne perioden var jeg så dårlig, hadde kraftig hodepine nesten hver dag. Så i juklu -kom jeg på det : DET ER P SPRØYTA SOM GJØR MEG SÅ FORBASKA SYK! En lege eller sykepleier må sette sprøyten. Første sprøyte tas på tredje til femte menstruasjonsdag. Dette for å være sikker på at du ikke er gravid.


Hvis befruktning har skjedd før du tar sprøyten kan dette medføre helserisiko for fosteret. Eg har lest masse om korleis ein kan bli gravis etter å gått på p - sprøyte , men gir alikavel ikkje opp håpet om at det er noko som kan hjelpa prosessen til å gå mykje fortere! Pasientinfo inneholder informasjon om den aktuelle prevensjonsmetoden og nyttige råd og tips til prevensjonsbrukeren. Den inneholder også råd til kvinnen ved prevensjonssvikt.


I tillegg inneholder den info om vanligste bivirkninger. Dette er den skriftlige informasjonen som alle pasientene ved Sex og samfunn får utlevert ved forskrivning av et prevensjonsmiddel.

Vedleggene kan lastes ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg