fredag 25. oktober 2019

Steke laks i ovnen

Finn Helstekt Laks I Ovnen. Slik steker du laksefilet riktig. I stekepanna: Romtemperer laksefileten før du steker den. Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt.


Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes.

Salt laksen etter eget ønske. Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Lar du laksefileten steke for lenge, kan du se dette hvite piple ut, og da er det sannsynlig at du har stekt den tørr. Husk også at laksen fortsetter å ettersteke noe etter at du har tatt den ut av ovnen. Steke laks på pannen eller i ovnen.


Du kan steke laks på flere måter, og det beste utgangspunktet får du når fisken ikke kommer rett ut av kjøleskapet. Når du steker laksen på pannen, varmer du stekefett, olje eller klaret smør i en panne til det er godt varmt.

Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Server laksen hel med kokte poteter og grønnsaker eller salat. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen.


Smør stekeformen med olivenolje. Skjær fiskefiletene i passe stykker, behold skinnet på. Legg fiskestykkene med skinnsida ned i formen. Krydre med ferkskvernet pepper over.


Ha gjerne litt presset sitron. Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam.


Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak. Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen. Samtidig er laks en fet fisk som er lettere for mange å tilberede enn hvit fisk fordi det skal mer til før den blir tørr. Men selv her er det best å være forsiktig: – Steker du fet fisk for lenge og den blir tørr, kan den i verste fall smake tran – og det er ikke noe deilig, sier kokken.


Vel, laksen blir riktignok saftig om man pakker den inn i folie, men den blir jo mer kokt enn stekt (og temmelig blek og kjedelig etter min mening), så om man vil ha en fin stekeskorpe er det best å steke den uten innpakning.

Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.


Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften.


Laks i folie er lettvint og kan gjernes lages i stand kvelden før du skal steke dem. Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha dem på grillen eller i ovnen. Stek laksen ca 2-minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt.


La laksen hvile noen minutter før den serveres. Laks er alltid godt og laks stekt i ovn er alltid en vinner i min bok. Nøyaktig minutter på 2grader varmluft og laksen er perfekt inni. Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai.


Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter! Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god.


Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt!


Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Når jeg ovnsbaker laks , pleier jeg å saltbake den. Jeg legger den på aluminiumsfolie eller bakepapir i ovnspanna, fyller med sjalottløk, sitron og fersk dill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg