tirsdag 1. oktober 2019

Magen etter fødsel

Hun understreker at alle kvinner er forskjellige, og at det er individuelt hvor stor magen vil være etter et svangerskap. Når det er sagt, vil jeg si at fire til seks måneder etter en fødsel , vil det være naturlig at magen har gått inn igjen. Det vil ta rundt seks uker før livmoren din igjen reduseres til normal størrelse, rundt gram.


Denne ekstra livmorvekten og -størrelsen er med på å gi magen din et annet utseende rett etter fødselen enn seks uker senere. Sammenlignet med dag en, er det mye som har skjedd og hva gjelder det som ligger inne i magen ser det ut til at det har trukket seg kraftig sammen.

Dette betyr magesmertene – etter hvor i magen de sitter. Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. La på meg 14kg første svangerskapet, og magen var flat som før rett etter fødselen , veide 1-kg mer, dager etterpå enn det jeg gjorde før jeg ble gravid. Viser magen to måneder etter fødselen. Bildet er en reaksjon på Fotballfrue sitt mye omtalte.


Men dinedama - jeg gikk som sagt også ned i vekt og bollemagen blir mindre og mindre fordi den trekker seg sammen jo lenger tid det går etter fødselen. Og litt over halvveis ut i svangerskapet, mellom uke og 2 deler den langsgående magemuskelen seg i to, for å gi plass til den stadig voksende magen. Etter fødselen er denne slapp og.

Trening etter fødsel kan for noen starte allerede etter et par uker, mens andre må vente i mer enn seks uker. Med andre ord er det store individuelle forskjeller. Men enkelte øvelser kan alle starte med allerede dagen etter fødselen.


Delte magemuskler etter fødsel : Hvis magen din buler ut merkbart i et avgrenset område over, under og til sidene for navlen, og denne posen ikke forsvinner verken etter slanking eller trening, kan årsaken være at magemusklene har delt seg. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Er det vanlig å oppleve stor endring i fruktbarhet etter fødsel ? Du er den samme personen – både før og etter en fødsel.


Dersom du ble relativt raskt gravid med første barn, går det ofte like kjapt med nummer to og tre. Men dette forutsetter at alt er ”normalt” hos begge parter, sier Hausken. LES OGSÅ: Trene magen når man er gravid? De første seks uker: Start med bekkenbunnen.


BINDER INN MAGEN : Det finnes en rekke produkter som er designet for å hjelpe til med å støtte magen og midjepartiet etter fødselen , og som skal gi deg figuren raskere tilbake. Det er viktig å tenke litt over tid. Blødning etter fødsel.

De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt. En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. Dersom man opplever at man blør unormalt mye i kombinasjon med større blodkoagler og smerter i magen , anbefaler vi å ta kontakt med en jordmor eller lege for å utelukke at rester fra morkaken forhindrer livmoren å trekke seg godt sammen, sier Kleven.


Les også: Alt du lurer på om underlivet etter fødsel. Nei, kjenner ikke hvor livmora er kommet. Men det er nok fordi det er såpass ømt når jeg klemmer på magen at jeg ikke orker å drive å klemme på den.


Har du vært til sjekk hos jordmor etter fødselen ? Ingen som har klemt på magen min siden dagen etter fødselen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg