mandag 28. oktober 2019

Sjeldne jentenavn

Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Vi gjorde noen søk i navneregisteret til SSB etter sjeldne navn.


Blant dem vi fant var Lerke, Diis, Eirun (alle jentenavn ), Trygg, Thorn, Eggert (guttenavn) og Love (gutte- og jentenavn ). I Telefonkatalogen står en person oppført med det romantiske navnet Love Joy, og en annen har fornavnet Love Erik Peter. Leter du etter spesielle jentenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke uvanlige og sjeldne jentenavn.


Det vil si – navnene brukt av tre eller færre offentliggjøres ikke. Så dette er navn som bare fire til ti barn fikk i fjor. Noen som har noen forslag? Sjeldne eller uvanlige jentenavn som ikke alle har! Fine, sjeldne jentenavn?


Unike jentenavn , sjeldne jentenavn , uvanlige jentenavn og spesielle jentenavn som færre enn fire eller ingen i Norge heter. Hundrevis av uvanlige jentenavn. Selv om det er blitt mer vanlig å gi barna sjeldne navn nå enn før, er ikke uvanlige navn et nytt fenomen i seg selv. Søker du på det sjeldne navnet Vilrun, vil du få oppgitt at det er kvinner som har Vilrun som første fornavn, fem kvinner har navnet som eneste fornavn.


Av hensyn til personvernet, kan ikke SSB oppgi antall som bærer et navn, dersom det er færre enn fire som har navnet. Har trålet navnebøker og nettet etter litt sjeldne og vakre jentenavn , men de jeg faller for, liker ikke min kjære. Og navnene vi begge liker, synes jeg er for poppis eller så blir det for kort i forhold til etternavnet. Fikk idag vite at vi venter en prinsesse i januar. Og da er navnegrublingen godt igang!


Sjeldne jentenavn

Liker navn som Sophia, Olivia, Emine. Er gla i litt sjeldne , søte jentenavn. Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer.


Finn de mest mest brukte navnene her! Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Tallenes tale er klar: Bæringer er på topp når det kommer til å velge sjeldne navn. Lette i gamle menighetsblader. Men de yter ikke Bærumsfolket, eller Bærumsbarna rettferdighet. De sjeldne navnene kommer jo ikke inn på topplisten en gang.


Synes det er så mange vakre jentenavn , er er mine favoritter, til inspirasjon : Ofelia Ane Ebba Olivia Andrine Anine Elvira Lilja Mia Fiona Viola Eirin Minda Kaja Sofie Petrine Tuva Sanna Luna Evelina Alana Maria Camilla Selma Alma Amalie Signe Serine Eriun Synne Rikke Inez Mali Clara Guri Gurine. Jeg venter et lite nurk i februar og har lyst på et litt fint og spesielt navn som ikke er så veldig vanlig,men likevel internasjonalt. Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid.


Vi har sjekket, og tro det eller ei - disse navnene er fortsatt usedvanlig sjeldne i dag. Hvis du vil ha et helt spesielt navn til barnet, foreslår vi derfor et av disse. Trenden i Norge er, og har stort sett alltid vært, at man hovedsaklig velger barnenavn basert på trender og hva som er populært.


Velger du derimot å gå mot strømmen og være mer unik, da finnes det mange muligheter. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. Navnetips for dem som ønsker virkelig sjeldne navn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg