fredag 11. oktober 2019

Hvite blemmer på tunga

After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Blemmer på tunga er vondt både når man skal snakke og spise. Uansett hva så kommer blemma i veien når man rører tunga. Her er et lite kjerringråd mot problemet.


Det trenger ikke å være faktiske blemmer , men en rekke andre årsaker.

Barn kan få små, væskefylte blemmer i huden, men det er sjelden de samme som er på tunga. Det forklarer fastlege og leder i Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin. Og ifølge ham er det mange små, ufarlige tilstander som kan ligne på blemmer.


HVITE LINJER ELLER FLEKKER: Tungen kan få hvite linjer eller flekker grunnet en underliggende sykdom som for eksempel hepatitt C eller allergier. Tungen kan også få hvite flekker på grunn av soppinfeksjoner, også kalt trøske. GUL: Gul tunge er vanligvis helt ufarlig og kan være et tidlig stadium av svart tunge. Sår på tungen - sår som ikke gror etter to eller tre uker kan være tegn på alvorlig sykdom som kreft, mens kortvarige sår også kan skyldes sykdommer som herpesvirusinfeksjon eller autoimmune slimhinnelidelser.


Det finnes flere ulike typer blemmer , men ofte er de veldefinerte, runde, eller opptrer som sår som dekkes av gråhvitt eller gulaktig belegg omgitt av en rød ring.

Størrelsen varierer også. Har fått små hvite (ca mm) blemmer på tungespissen. Når blemmen forsvinner blir det ikke noe sår. Det gjør heller ikke vondt etter at blemmene forsvinner.


Er ellers fin i munnhulen og på leppene. Hadde feber ca døgn ved utbruddet for dagersiden. SPØRSMÅL Hei jeg har noen spørsmål og det er:1. Har vært veldig plaget med det en stund og det er veldig irriterende for det gjør av og til vondt og svelle. Bli kvitt sår og blemmer i munnen.


Små blemmer på tunga kan gjøre vondt i dagevis Illustrasjonsfoto:. I så fall vet du akkurat hvor smertefulle og ubehagelige disse bitte små (for de kan virkelig være helt ekstremt små) hvite utskuddene på tunge, lepper eller tannkjøtt kan være. Hvis de hvite flekkene ikke går bort etter å ha brukt en multivitamin for et par uker, bør du oppsøke lege. Kartformede røde områder med hvite demarkasjonslinjer.


Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon. Ved geografisk tunge. Rødme marginalt på tungen. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen.

Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel.


Noen opplever at maten smaker annerledes når de har trøske. For to uker siden fikk jeg et sår på tunga. Jeg har ingen store blemmer eller åpne sår, men områder som er litt. For dager siden oppstod det svært smertefulle blemmer på tungen, først. Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom.


Han er forkjøla men ikke syk på noen måte. Hva er det for noe da? På tunga kan dette arte seg som for eksempel fargeforandringer, endringer i slimhinnestruktur eller også i form av væskefylte blemmer og sår, sier Bente Brokstad Herlofson, som er spesialist i. Nr du drar ut leppen hans nede, s ser du en hvit prikk. Inne i munnen, p innsiden av kinnet, kommer det fram sm, hvite. Hvite blemmer på tunga.


Jeg har nå slitt veldig med en vond og sår tunge i noen dager. Tunga er veldig sår hele tida (slik som når man har brent seg kraftig med varm drikke) og kanten rundt tunga er blitt ruglete og full av hvite små blemmer. Jeg klarer ikke å spise og knapt drikke på grunn av smerten i tunga. Gjennom munnhulen kan man titte inn i kroppen, sier munnhuleekspert.


ORALMEDIC er en dokumentert effektiv behandling mot afte, blemmer og mindre sår i munnen. Den fjerner smerten på noen sekunder med kun en behandling. Inneholder en patentert aktiv ingrediens HybenX TM som raskt eliminerer skadet vev og drar ut væske fra såret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg