torsdag 24. oktober 2019

Sover dårlig gravid

At man sover dårlig , spesielt på slutten, er hormonelt betinget. For de fleste er søvnproblemene størst i siste trimester, men sånn blir det jo også i årevis fremover når man har små barn. Det er vanlig å sove dårligere når man er gravid enn ellers. Tips til bedre søvn som gravid.


Vi har skrevet noen enkle tips som kan hjelpe deg som er gravid. Unngå røyk, snus og alkohol For mange er dette en selvfølge, men vi vil gjerne understreke hvor viktig det er at man unngår nikotin og alkohol under graviditeten. Nå som da, absolutt ingen plager.


Men jeg sover så lett og urolig, drømmer mye. Det virker ikke som jeg havner i dyp søvn, ofte må jeg på do i 4-tiden, og da sover jeg iallefall elendig etterpå! Er gravid i uke 3 sover kjempe dårlig for tiden. Vondt å sove på rygg, vondt å sove på sidene. Jeg er såå trøtt og uop.


Finner ikke en god stilling lenger. Les også Er jeg gravid - dette skjer med kroppen store NEI når du er gravid. Diskuter med andre som nylig er blitt gravide. Se denne fantastiske vidoen fra befruktning til fødsel!


Noen av tegnene er det mange som får den siste uken før man skal ha mensen, så dette er absolutt til forvirring når man går der og lurer på om man er gravid. De aller fleste av oss har problemer med å sove innimellom. Gode søvnvaner fremmer bedre søvn og forebygger framtidige søvnproblemer.


Sover dårlig gravid

Dette er helt normalt. Til gravide som sover drlig, kan det vre en trst at selv om det blir mindre. Det er veldig vanlig sove drligere nr man er gravid enn ellers. Det kan vre problemer med sovne, ligge behagelig, ryggsmerter.


Sidst i graviditeten kan det fles ubehageligt at sove p ryggen. I starten sover du kanskje mer, i slutten mindre. Men jo mer du stresser med at søvnen er annerledes, mindre, mer avbrutt og oppstykket, jo mer vil det påvirke deg og hverdagen din. Her er mine råd til deg!


Mange gravide får problemer med å sove som følge av kvalme, halsbrann, uro i bena - og aktivitet i magen! Fortvil ikke - det finnes råd for en bedre nattesøvn! Sover du for dårlig ? Når bør du kontakte lege for hjelp med søvnproblemer?


En natt med fredelig og god søvn. Mot slutten igjen plages mange med at de sover dårlig. Les mer om gode råde for dette i denne spalten eller i Din digitale doktor her på mozon.


Så kanskje ta kontakt med en homeopat. Eller kanskje ta kontakt med sovehjelp. Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet.


Usammenhengende ja, men det verste var at jeg ikke klarte å sovne om kvelden. Følte meg lys våken og litt giret. Gravid og søvnproblemer.


Foruden at genere så kan søvnproblemerne også være en stor belastning i dagligdagen. Et er, at man må vænne sig til knapt så fredfyldte nætter, når baby har meldt sin ankomst, men at man heller ikke kan sove ”i fred” inden, kan for mange resultere i uro, stress og dårligt humør. I siste del av svangerskapet er det flere småplager som kan gi dårligere søvn. Det kan skyldes både kroppslige forandringer og mange tanker om fødselen og det nye barnet som skal komme.


Livmoren blir tyngre og kan presse på blodårer som er viktig for blodtilførselen til barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg