fredag 4. oktober 2019

Rund sjokoladekake med kefir

Det er helg og ingenting passer vel bedre enn en skikkelig god sjokoladekake. Smør en rund form (cm), dekk bunnen med bakepapir. Sjokoladekake med kefir er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne. Se også oppskrift på Konfektkake i langpanne, som er en basert på en lignende oppskrift. Oppskriften er til stor langpanne.


Rund sjokoladekake med kefir

Himmelsk sjokoladekake med kefir. I denne oppskriften har vi laget en deilig krem på sjokoladekaken som gjør den enda mer festfin. Dette er en kake som passer å servere til de aller fleste anledninger, for hvem liker ikke sjokoladekake ? Holter, som står bak bloggen idefull.


V el, over til det jeg egentlig logga inn på bloggen for, nemlig for å dele en oppskrift på verdens beste sjokoladekake med kefir. Den er knallenkel og idiotsikker, så her er det bare å kjøre i gang. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her. En sjokoladekake MÅ være saftig for at den skal være god. Det har vært mange år jeg ikke har spist sjokoladekake grunnet minner av tørr kake som faller av gaffelen i mange biter og som må skylles ned med væske.


Rund sjokoladekake med kefir

Lagde denne sjokoladekaken for første gang i dag. De fleste oppskrifter på sjokoladekaker inneholder kefir eller melk, men det er ikke alltid man har dette i kjøleskapet når man plutselig får lyst til å bake. På forhånd hadde jeg lest om de vansklighetene enkelte hadde hatt med glasuren. Jeg tok derfor hensyn til varmen på smøret før jeg tok sjokoladen i, brukte K visp på rolige omdreininger, men likevel gikk det galt.


Har du kakesprøyte, kan du først dekke hele kaken med smørkrem. Deretter fyller du resten av smørkremen i kakesprøyten og avslutter med å lage lekre mønstre. Du kan også dekke kaken med vanlig, lys krem.


Rund sjokoladekake med kefir

Nydelig sjokoladekake som holder seg saftig og myk i 4-dager i kjøleskapet. Kan også fryses ned og er like god etterpå. Egner seg også godt som skypanne kake.


Husk å ta frem alle ingrediensene slik at de får samme temperatur. Saftig sjokoladekake – vinneren på kakebordet Betalt innlegg. Før jul fikk jeg den koseligste gaven på lenge: et hjemmelagd ingredienssett til en kjempesaftig og god sjokoladekake med mandler. Sammen med ingrediensene fikk jeg et nydelig håndskrevet oppskriftskort med tørkede blomster på baksiden. Nå er kaken bakt for første gang, og den levde opp til forventningene!


Rund sjokoladekake med kefir

Nyt sjokoladekaken sammen med et glass iskald melk. Det smaker godt, samtidig som melkeglasset gir deg viktige næringsstoffer du trenger hver dag, for eksempel jod og kalsium. Se flere deilige sjokoladekaker her.


Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Jeg har derfor valgt å samle fem av mine sjokoladekakefavoritter her så kan du selv velge hvilken du synes ser diggest ut. Den aller første kaken er en saftig sjokoladekake med myk karamell og kaffeglasur. Halv vanlig langpanne kan også brukes.


Sett smøret til bunnen og glasuren til smelting før du begynner med resten av kaka, så blir det mindre venting underveis).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg