tirsdag 1. oktober 2019

Eggløsning smerter

Så at du fortere får vite hvor du har størst mulighet for å bli gravid. Pakke med tester. Viser dine mest frugtbare dager. Eggløsningstest stav er hygienisk.


Graviditet- og eggløsningstester. Når tiden er inne, brister hinnen og egget løsner. Man tror at det økte trykket av denne folikkelcysten kan skape stramning og smerter i eggstokken.


Noen ganger kan det komme en liten blødning fra follikelcysten som brister, og dette kan også tenkes å utløse smerter. De fleste merker ikke eggløsningen, men cirka prosent har symptomer. Når slimet forsvinner har du hatt eggløsning. Disse smertene kan minne om menssmerter.


Eggløsning smerter

For noen varer smertene i et døgn eller to, for andre varer de kortere. Det kalles ofte Mittelschmerz, etter det tyske mellom- smerter. Mens de fleste kvinner ikke merker akkurat når de har eggløsning , blir noen kvinner minnet ubehagelig sterkt på det!


P-piller hindrer eggløsning , og er derfor god behandling for kvinnene som er plaget med smerter under eggløsningen hver eneste måned. En annen mulighet for smerter ved eggløsning og ved samleie er noe som kalles endometriose. Endometriose er en tilstand hvor slimhinne fra livmoren befinner seg i bukhulen. Denne påvirkes også av de sykliske hormonforandringer akkurat sånn som livmorslimhinnen påvirkes.


Når egget har løsnet, beveger det seg gjennom egglederen og mot livmoren. Egget kan leve i opptil timer. Sædcellene overlever normalt i tre til fem dager, så du er mest fruktbar i dagene før eggløsning og på selve eggløsningsdagen - det er altså nå du lettest kan bli gravid. Slim produksjonen økes dagene før eggløsning , og slimet blir vannaktig, klart og gulaktig. Derfor skal du være oppmerksomhet på trådaktig, klar utflod.


Ved å måle temperaturen din hver morgen kan du finne ut av når du har din neste eggløsning. Temperaturen stiger nemlig opp til en halv grad i løpet av døgnet etter. Men, det er akkurat dager siden siste mens, så jeg regner med at dette er i forbindelse med eggløsning eller eggets vandring på vei til livmoren. Mange får smerter i nedre del av magen i forbindelse med eggløsningen.


Det er helt normalt og ufarlig. Ikke sånne inntense smerter ,men som stikk i magen. Hadde det omtrendt hver mnvet ikke om det er vanlig, men jeg hører jo flere av mine venninner sier at de kjenner de har eggløsning. Trygg og rask levering - kjøp nå! Markedets største utvalg av eggløsningstester til lavpris.


Hos noen gir eggløsning smerter i nedre del av magen. Spar penger ved å kjøpe flere sett. Smerten kan skifte side fra gang til gang. For noen kvinner kan smerten oppleves som så sterk at de også blir kvalme. Ved p-piller så stanser man eggløsninger slik at man ikke lengre får eggløsningssmerter.


Legen min sa at det er vanlig å kjenne menslignende smerter i forbindelse med eggløsning og at det er et veldig POSITIVT (!) tegn! Smerter i underlivet. Dessverre er ikke disse smertene noen garanti for at man virkelig har eggløsning , og man kan heller ikke fastslå nøyaktig tidspunkt for eggløsning ut fra smerter. Ifølge professor i gynekologi, Britt-Ingerd Nesheim, er både menstruasjonssmerter og smerter i forbindelse med eggløsning helt normalt. Smerter som ligner på menstruasjonssmerter går det også an å ha utenom menstruasjonen, uten at det skyldes noen sykdom.


Rundt den tiden jeg har eggløsning har jeg store smerter i magen. Når jeg for eksempel setter meg, beveger meg osv. Fikk påvist endometriose hos Mette Moen får en del år tilbake (ca. år) Fikk ikke noe info. Som regel så kan man bli kvitt disse plagene ved hjelp av akupunktur. Prøv i tillegg å tøye daglig hofteleddsbøyeren, for er den veldig stram så blir det mindre plass og kan gi smerter ved eggløsning.


Jeg får også hardere mage. Smerter nederst i magen kan også skyldes en tarmsykdom eller en rygglidelse. Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak. Er det normalt å ha underlivssmerter? Menstruasjonssmerter er normale.


Likedan er det forholdsvis vanlig å ha smerter i forbindelse med eggløsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg