onsdag 2. oktober 2019

Sopp forhud

Disponerende årsaker til infeksjon er trang forhud , dårlig personlig hygiene eller overdreven vask og bruk av såpe og andre kosmetiske artikler. Bakterier eller sopp kan gi infeksjon og betennelse i området. Ofte oppstår en soppinfeksjon i sykdomsforløpet, men den underliggende årsaken er en annen.


Utifra det du beskriver høres diagnosen riktig ut. Canesten eller klotrimazol krem er også den beste måten å behandle soppinfeksjon i huden på. SAMMENDRAG BALANOPOSTITT SMITTEMÅTE Kan skyldes soi (klamydia, mykoplasma og gonoré, en sjelden gang herpes) overført ved ubeskyttet samleie.

Andre ikke-smittsomme årsaker er sopp , andre bakterier, hudlidelser. DISPONERENDE FAKTORER Overdreven eller manglende hygiene. Trang forhud (fimose). Go men ikke overdreven hygiene er viktig.


Væske under forhuden som er hvit, tykk, klumpet (som pultost) og illeluktende. Vansker med å trekke forhuden tilbake. Smerter ved vannlating og samleie.


Sopp på penis begynner typisk med et rødt og kløende utslett som også kan svi eller gjøre vondt.

Det er ikke uvanlig at det kommer små røde prikker på glansen. Hei, og takk for spørsmål Det er sjelden at gutter får sopp på penis, så hva er det som får deg til å tro at du har fått det? Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Innsendt spørsmål ­Sår og hoven forhud.


Jeg har i lengre tid vært plaget av sår og hoven forhud. Huden er rø sår og hoven innsiden av forhuden på strengen og fra til tuppen av forhuden. Har vært hos lege hvor jeg fikk canesten og daktacort mot sopp ,men dette hjalp ikke.


Fikk også beskjed om å prøve fucidin. Hos barn kan forhuden bli så trang at urinstrålen hindres. Det er dog ikke den eneste årsaken til dette problemet, og mange får nok beskjed at de har sopp uten at det er årsaken. For å være sikker på dette må man ta en prøve til mikroskopi og dyrkning.


I en engelsk studie testet man 4menn med irritasjon på penishodet slik du beskriver. Bare fikk påvist sopp. For jeg har aldri hatt problem med sopp før. Godt mulig at hun har litt sopp , uten at vi har merket noe til det, og så har hun smittet meg. Men dør ikke soppen om man holder penis tørr, dvs drar frem forhuden og lar den bli der hele dagen?


Sv: hvordan behandle sopp på mannen?

CindyMamzen, det skal behandles akkurat likt. Han smører Canesten på vetlekaren. Viktig at dere begge er grundig med håndhygiene før og etter påførelse.


Han bør også være grundig med underlivshygienen, dvs at han skal dabbe, ikke gnikke en klut med lunkent vann, ikke såpe. Husk under forhuden ! Etter litt research på nettet fant jeg ut at jeg hadde fått sopp eller liknende på penishodet, mest sannsynlig fra dama, men det spiller ignen rolle. Jeg fikk rød utslett og det begynte å klø til perioder. Det er fortsatt slik, men så fant jeg ut at jeg ikke lenger klarte å dra forhuder bakover l. Hei, jeg begynner og lure litt på hva dette kan være. Symptomer hos menn omfatter plager på forhud og glans, som rødt utslett, kløe og sprekkdannelse.


Behandling av sopp i underlivet. Sopp i underlivet er vanligvis enkel å behandle. Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve. Menn kan f forbigende, ofte kortvarige plager med betennelse p forhud og glans etter samleie med en kvinne som har sopp. Jeg har gtt til leger og alle gir meg krem eller piller, men det kommer alltid tilbake.


Fikk da vite at jeg hadde trang forhud det var sopp rundt forhuden. Men på grunn av plagsomme symptomer, vil nok de fleste behandle den. Soppinfeksjonen kan ikke vaskes bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg