onsdag 18. september 2019

Hvordan smelte sjokolade

Saken er at sjokolade smelter allerede ved ca grader. Altså lavere enn vår kroppstemperatur som betyr at den, bokstavelig talt, smelter i munnen. Vannbad - hva er det? Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata blir det veldig fort for varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad.


Hvordan smelte sjokolade

Da har du kontroll på prosessen, og unngår at sjokoladen smelter for fort. Mørk sjokolade tåler å bli varmet opp til grader. Mens melkesjokolade og hvit sjokolade , som inneholder tørrmelk, begynner å klumpe seg rundt grader. Jeg har selv opplevet at å smelte samme type sjokolade noen ganger gir perfekt resultat mens jeg andre ganger har sittet igjen med en grøtete masse det nesten er umulig å bruke til noe som helst. Den utvilsomt mest nerdete måten å smelte sjokolade på er å vakuum-pakke den og ha den i et temperaturregulert vannbad.


Siden smeltepunktet for sjokolade er rett over grader kan man f. Er sjokoladen temperert riktig, har den begynt å stivne med en jevn farge. En raskere måte å temperere sjokolade på som også gir et godt resultat. Hvis sjokoladen griper tak i, ta pannen ut av varmen og rør litt vann, ss om gangen, rør til sjokoladen er glatt og blank igjen.


Denne restaurerte sjokoladen vil være fin å bruke i en frosting eller fylling, men du vil ikke kunne bruke den i en oppskrift der sjokoladen må settes opp. Du kan også smelte sjokolade i mikrobølgeovnen. Slik smelter du sjokolade.


Fyll en kjele med noen centimeter vann og sett en stålbolle oppi, som er stor nok til at den ikke faller nedi og kommer i kontakt med vannet. Varm opp vannet til like under kokepunktet. Sjokolade skal smeltes langsomt og kontrollert, i vannbad. Finhakk sjokoladen og ha over i stålbollen.


Skal det for eksempel blandes med smør, rasper man opp sjokoladen i små biter, har det i en bolle, og heller smeltet smør over. Så blander man dette sammen. Skal du kun ha smeltet sjokolade , kan du raspe opp sjokoladen , og ha bollen over et vannbad. Rasper du ikke opp sjokoladen , tar det mye lenger tid å smelte den.


Det er kakaosmørets fortjeneste at sjokoladen holder den fasongen den støpes i, og at den smelter på tunga når vi spiser den. I tillegg er kakaosmøret med på å gi smak til sjokoladen. Dette betyr at den er fast i romtemperatur, men smelter i munnen. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede.


Hvordan smelte sjokolade

Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Hvordan Ship sjokolade uten å smelte Mange skip sjokolade fra en del av landet til en annen, men det tar stor forsiktighet for å sørge for at sjokolade ikke smelte på veien. Mange oppskrifter involverer bruk av flytende naturlig sjokolade , men ikke alle husmødre vet hvordan man smelter det ordentlig.


Kun smeltet sjokolade vil fungere greit, men hvis du tilsetter litt smør til den smeltede sjokoladen får du en glattere, mer dyppevennlig blanding. Bruk sjokolade og smør. Det gamle var det opprinnelige fra tidlig 60-tall. Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Vi har riktignok lagt nytt gulv, ca.


Dypp bananer i sjokoladen og strø på hakkede mandler eller kakepynt. Server den avkjølende bananisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg