fredag 6. september 2019

Tyrkisk myntenhet

Tyrkisk myntenhet

NBs valutakurser for Tyrkiske lira - dette er valutakurser for tyrkiske lira og utviklingen av tyrkiske lira - det vises også minimumskurs, maksimumskurs og gjennomsnittskurs innenfor tidsrommet du velger. TYRKISKE LIRA - VALUTAKURS TRY. Velkommen til vår valutakalkulator for tyrkiske lira som gir deg muligheten til å sammenligne dagens oppdaterte valutakurs med en rekke andre inkludert norske kroner. Tyrkisk lira (valutakode TL) ( tyrkisk : Türk lirası) er valutaen som brukes i Tyrkia. Den tilsvarer million gamle lira (som var gyldig ut året).


Uttrykket består av vokaler og konsonanter. Tyrkisk mynt er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter. Skal ned til Tyrkia i sommer, der jeg ikke har vært på maaaange år. Men lurte faktisk på en ting bare. Hva er billigst og best å ha med som valuta ned dit (turistområdene), Euro eller tyrkiske Lira?


Kjente regissører i senere år er Yavuz Turgul med Eşkiya på hjemmemarkedet, Ferzan Özpetek med Hamam, Bülent Emin Yarar, Nuri Bilge Ceylan og Yeşim Ustaoğlu. En valuta er primært en enhet for eller benevning på et betalingsmiddel for ett eller flere land. En sekundær betydning er pengeverdi, da som regel i ordsammensetninger.


De to områdene blir ofte omtalt som den greske delen og den tyrkiske delen av Kypros. Denne artikkelen mangler kildehenvisninger, og opplysningene i den kan dermed være vanskelige å verifisere. Kildeløst materiale kan bli fjernet. Denne informasjonen ble sist oppdatert på 11. EUR og en EUR er 6. Veldig mange forbinder det med rullekebab og børek, men selv om begge deler er en viktig del av tyrkisk matkultur er den så veldig, veldig mye mer enn det.


Det tyrkiske kjøkken har en enorm spennvidde. Tyrkisk rett er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter. I det tyrkisk -okkuperte Nord-Kypros fortsatte enkelte likevel å bruke det gamle kypriotiske pundet ved siden av tyrkisk lire. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp tyrkisk rett i ordboka.


Tyrkisk kaffe skal være “søt som kjærlighet, het som i helvete og så tykk at en man kan gå på overflaten”. Te drikkes derimot av små glass, og er en viktig del av det daglige livet for de fleste her. Det er ikke uvanlig at man blir tilbudt eplete eller tyrkisk te av butikkselgere når man er ute på shopping. Myntenheten på Kypros er euro. Kort kan brukes som betalingsmiddel de fleste steder, men vær oppmerksom på at kontanter som betalingsmiddel er mer utbredt enn i Norge, spesielt på landsbygda.


På den tyrkisk -kypriotiske delen av øya kan man betale med euro, men vekslepenger gis i tyrkisk mynt. Språk: Landets språk er tyrkisk. Engelsk- og tyskkunnskaper er vanlig på turistreisemålene. Det kan lønne seg å sjekke med mobilleverandøren her hjemme hvilken leverandør man skal benytte i Tyrkia.


Valuta: Landets valuta er tyrkiske lira (TRY). De fleste av verdens valutaer kan kjøpes på vekslingskontorer i store deler av verden. I noen lan særlig i Midtøsten og Nord-Afrika, er det forbudt å ta med landets valuta ut av landet, men kan kun kjøpes på stedet på grensen. Hvorfor bruke en valutakalkulator? Enkel tilgang til valutakonvertering er ofte nyttig.


Dette kan være greit for mennesker som reiser mye i utlandet eller for deg som handler mye med utlandet, men også deg som skal på ferietur til utlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg