torsdag 12. september 2019

Sopp i endetarmen

Derfor får du sopp i endetarmen. Gjærsopp (candida) er en relativt vanlig årsak til kløe. For å finne ut om kløen skyldes soppinfeksjoner, kan fastlegen ta sopp - og bakteriedyrkning. Jeg klør mye og det ser ut som små nupper Har prøvd Acos anal,men det hjelper ikke. Har du noe forslag til hva jeg kan prøve for å bli kvitt dette?


Takk for hjelpen og ellers en nyttig side. Gynekologi og graviditet. Kløe i endetarmen er svært vanlig både hos voksne og barn, og det er beregnet av 1- av befolkningen har det. Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner. Du har slitt med langvarig kløe i rumpa.


Jeg har full forståelse om at kløen din gjør deg utrolig deprimert, og fordi du føler at du går glipp av tiden med sønnen din, men det skal forsvinne. Hemoroider gir kløe, det er det vanligste symptom. Barneorm kan være grunnen til kløe i endetarmen.


Selv om navnet viser til en lidelse for barn, kan voksne også være smittet av ormen. Den viser seg som hvite tråder i avføringen eller ved endetarmen. Lidelsen gir ofte økt kløe om kvelden og natten. Dertil kan sopp ved endetarmen være årsak til en sjenerende fornemmelse av kløe.


Er du trøtt og oppblåst? Det blir mer og mer vanlig, sier eksperten Eva Larsson. Parasittsykdommer og soppsykdommer som for eksempel Candida vanligere enn mange mennesker tror. Ved undersøkelsen vil legen lete etter lokale årsaker. Mange pasienter vil ha eksemforandringer rundt endetarmen.


Det er flere mulige årsaker til slike plager, og ledsagende symptomer og tegn vil som oftest kunne gi en pekepinn på diagnosen. Ved å presse som ved tømming, vil man kunne se om slimhinnene eller endetarmen vrenges utover, og eventuelt hvor mye som vrenges ut. Man vil også kjenne forsiktig opp i endetarmen for å utelukke tumor, og for å sjekke om lukkemuskelen har normal styrke. Den nedre delen av tykktarmen kalles endetarmen og munner ut i endetarmsåpningen (anus). Enkelte opplever også små blødinger.


Bli med i samtalen. Du kan skrive innlegget nå og fullføre registreringen senere. Logg inn for å poste med kontoen din, om du allerede er medlem. Vi gjør oppmerksom på at resultatene kan variere og være ulike fra person til person. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen.


Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Sopp knyttet til Chrons. Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn.


Det kan gi sjenerende utslett med kløe og irritert hud. Selv om det er ytterst ubehagelig å få sopp i lysken, er det imidlertid forholdsvis lett å komme tilstanden til livs, hvis du bare vet hva du skal være oppmerksom på og hva du må gjøre. Dårlig hygiene vil kunne gjøre at avføringsrester kan ligge rundt endetarmen og irritere huden. På den andre siden vil for mye vasking og skrubbing, og da særlig med sterke såper, kunne forverre analkløe.


Kraftig hårvekst rundt endetarmen vil kunne gjøre god hygiene vanskeligere, og gjøre at man er mer utsatt for analkløe. Fakta om sykdommer i mage, tarm og fordøyelsessystemet, som magesår, brokk, Crohns sykdom, irritabel tarmsyndrom og hemoroider m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg