tirsdag 17. september 2019

Mat med kjøttdeig

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Zoek en Vergelijk Dans Mat online. Bespaar nu met GigaGunstig!


PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG : Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti. Mange av disse rettene kan lages ved at man steker kjøttdeig og blander med halvfabrikater som gryteposer eller pakker med sauser og krydder. Vil du lage god mat fra bunnen av, finner du oppskriftene her på MatPrat. Vi har samlet et knippe med helgefavoritter med kjøttdeig.


Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam.


Mat med kjøttdeig

Karbonadedeig er en variant med mindre fett. Her viser jeg enkle hverdagsretter som alle kan lage. Og alle råvarene kjøpes i vanlig kolonialbutikk.


Kjøttboller med ratatouille og pasta Shepherds pie med rotfrukter Pasta alla puttanesca med kjøttboller Lammekarbonader med squash, tomat, oliven og feta Pasta med kjøttdeig , tomatsalsa og hvitløkskrem Spansk burger med chorizo, grillet paprika og chiliaïoli Hje-je-je hjemmelaget pizza med kjøttdeig , løk og ost BURRITOS MED. Stek kjøttdeigen i smør til den blir smuldrete. Skyll purre eller vårløk og snitt den fint.


Skrell og riv persilleroten. La purre eller vårløk og persillerot steke med kjøttdeigen. Rør i tomatpuré og krydre med salt, pepper og oregano. Hell fyllet i paibunnen. Strø over hakket paprika.


Visp sammen egg og melk og hell blandingen over. Oppskrift med kjøttdeig. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med millimeter kvern - to ganger. I Sverige er det vanligere å bruke millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov.


I vanlig kjøttdeig er det prosent fett. Denne paien kan du fint lage med bare hakket løk, dersom du ikke har vårløk eller småløk. Purre går også fint. Bruk gjerne ferdig paideig fra pakke. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.


Tacosuppe passer perfekt om man ønsker å lage en litt annerledes variant av den typiske norske tacoen, eller om man har litt rester fra gårsdagens taco-middag som skal brukes opp. Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza ( med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Hummus med kjøttdeig utgjør en enkel og smakfull rett, som er et fullverdig måltid i seg selv.


Den kan også inngå som en del av et større bord med småretter. Sprøstekt kjøttdeig med korianderris kan servers varmt, lunkent eller kaldt som en salat. Med andre ord meget anvendelig.


Server i skåler eller fyll salatblader med ris og kjøttdeig og spis med hendene. Alltid litt gøy å spise middag med hendene vet du…. Dette er virkelig ukomplisert mat.


Her har vi samlet nydelige gryter med gode smaker og som er fulle av næringsstoffer. Gryte-oppskriftene inkluderer kjøttdeig og Toro smaksrik base - i tillegg til masse grønnsaker og annet digg! Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Dryss over et lag med ost. Ha over potetmosen og fordel den utover formen med en gafffel.


Stekes midt i ovnen på 2grader til osten er smeltet og gylden. Men tilbake til den meksikanske gryta – kjøttdeig og meksikansk ris var altså koblingen. Hvorfor ikke kombinere de to?


Og her skal jeg ikke påstå at dette var en utrolig original idé av meg, for de fleste har vel spist en variant av en meksikansk gryte. Kanskje til og med en hjemmelagd en. Vel, som sagt så gjort. Her kan du finne alt fra kyllingkjøttboller med spinatpasta til hotte kjøttboller og fylte paprika med kjøttdeig og ost.


Alle oppskriftene er beregnet til to porsjoner. Se om du finner noe som frister! Det er nesten umulig å lage noe som ikke smaker godt med kjøttdeig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg