tirsdag 3. september 2019

Plutselig kviser

Dette betyr at man har arvet en økt følsomhet for mannlig kjønnshormon. Jeg fikk for ca måned siden (kanskje mer) masse småkviser i pannen og ved hårfestet. Dette er uvant, i og med jeg aldri har slitt med kviser før.


Bruker ikke sminke på huden (bare mascara), har ikke endr. Her om dagen oppdaget jeg at jeg plutselig har fått masse kviser over skulderbladene på ryggen. Plutselig plaget av kviser - Kropp og helse. Det er lite behagelig og mindre pent, så jeg lurte på hva jeg kan gjøre mot det? Hva kan det komme av?


Jeg har ikke vært plaget med kviser før, kanskje en liten kvise av og til før mensen men det er alt. Nå har jeg siden sommeren slitt med flere kviser i ansiktet, mest i panne og hake, munnområdet. De som kommer i panna er små og mange, blir stygge arr etter dem.


Plutselig kviser

Kanskje du rett og slett burde prøve en hudlege? Eller så kan du vente til utpå vinteren, og se om det gir seg. Ellers er nok ikke pubertetstida den eneste en får kviser av. Det har med hormoner å gjøre, og kan plutselig ta seg opp i tjueåra, førtiåra osv. En annen god grunn til å oppsøke fagfolk hvis du plutselig får kviser i voksen alder, er at det faktisk kan være noe annet en klassisk akne du sliter med.


Hudlidelser som rosacea og perioral dermaditt er mest utbredt blant voksne kvinner. Begge kan gi et kviselignende utslett, og er derfor lette å forveksle med kviser. Kviser i tenårene er kjipt nok. Hver dag har jeg pasienter over år som er plaget av kviser , sier hudlege Jon Langeland ved Hudklinikken.


Hvis du plutselig får akneliknende problemer i voksen alder. Det finnes andre hudsykdommer som har lignende symptomer. Kvinner som plages med kviser og har behov for prevensjon kan snakke med fastlegen sin om det er aktuelt å velge en p-pille som reduserer kviser. I tillegg har jeg fått en del på ryggen. Har ikke forandret noen spise vaner, eller noe ann.


Fri frakt over 499kr. Autorisert forhandler. Oppdag vårt utvalg av parfymer. Finn en duft som passer deg. Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter.


Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Bevar gløden i huden og si farvel til problemer med kviser og akne. Sammenlign priser og gjør et godt kjøp. Siden menn har et høyere nivå av testosteron i kroppen vil de ofte være mer disponert for fet hu men de har også en sterkere og grovere hud enn kvinner.


Og de tette porene kan igjen utvikle seg til å bli kviser eller akne. Stresshormoner kan også ha skylden. Er du plaget av kviser må du huske på at dette kan skyldes flere ulike faktorer. Nyheter hver hverdag innen K-Beauty og fra klassiske varemerker. SVAR: Hei Så fint at du skriver til ung,no nå som du har fått så mange kviser.


Hvorfor får jeg plutselig vondt i magen og må mange ganger på do? Det stemmer nok som du skriver at stess kan være en årsak til at man får kviser. En annen årsak til kviser i underlivet hos kvinner er hårsekkbetennelse. Det er altså en overfladisk infeksjon i hårsekken, som ser ut som kviser og kan klø, forklarer Zangani. Denne kan ofte behandles eller forebygges med antiseptisk løsning, for eksempel klorheksidin, som brukes til å fjerne bakterier.


Smarttelefonen inneholder ofte en del skitt og bakterier, og når du legger den langs kinnet, kan du tilføre poretilstoppende smuss eller bakterier på huden din. Jeg fikk veldig fet hu og kviser samtidig som den ble veldig rød. Glem det gammeldagse tannkremtrikset mot kviser.


Men ikke klem på den! Eleven is beauty– 30.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg