tirsdag 24. september 2019

Fineste dikt

Fineste dikt

Med prosent av stemmene gikk Olav H. Hauges Det er den draumen av med seieren i NRKs dikt -kåring. Ingen dikt gir sterkere klang hos meg enn Edgar Allan Poes The Raven. Her er alle de 1beste diktene. Du kan lese de fleste av diktene på 100-listen i Nasjonalbiblioteketes bok-arkiv bokhylla.


Fineste dikt

Er innlegget upassende? Har du et yndlingsdikt? Jeg har flere, men I wandered Lonely as a Cloud av William Wordsworth har alltid vært av spesiell betydning av meg, ikke fordi det er det beste diktet jeg vet av, men fordi jeg har mange minner knyttet til det, også er det utrolig vakkert å lese det høyt for seg selv med b. Det fineste diktet du vet om?


Selv om vi møttes og ble kjent i går, føles det allerede som jeg har kjent deg et år, med matchende interesser og god kjemi, er jeg spent på hvordan fortsettelsen vil bli. Et lite blikk er det som skal til, for å få det slik som du vil, du er nemlig verden for meg, og jeg vil gjøre alt for deg. Dikt om livet – av 20. I går var det Verdens poesidag, og her på VG Nett markerte vi dagen ved å be dere lesere sende inn sine egne dikt.


Responsen ble formidabel. Mer enn 7VG-lesere sendte inn bidrag i løpet av. Du er det aller fineste her på jord! Når en stjerne faller Fang. For meg er det ingen fjelldikt som kan måle seg helt med dette, selv om det finnes flere gode.


Når jeg leser dette diktet står jeg på Skinneggen en vindfull høstdag når skyene farer mellom toppene og skyggene flyr innover langs Eidet og utover Bygdin. Det er vel noe ifht mengdetrening hun har behov for, men kjør på, om hun kan det så kan hun det. Husk å få med litt etisk refleksjon og sosial kompetanse.


Klasse som leser etter kravene i 5. Trenger du et godt sitat? Veien kan ofte virke veldig lang, og tunnelen i enden usannsynlig trang, men selv om det kanskje føles slik nå, vil veien med litt hjelp en annen retning få. Denne frisyren har det nok tatt tid å fikse, kanskje du en gang kan lære bort trikset. Pakken du videre rundt i stuen bringer, gi den til gutten uten ring på sin finger. Du som fortsatt livets gåte prøver å løse, du trenger noen som du av din kjærlighet kan øse.


Jeg er en gammel mann, og vet om mange svært mange ting det går an bekymre seg for - men de fleste av dem skjedde aldri. Det at folk skriver så nydelige dikt ,. Jeg tenker på deg hver dag og natt,for du er min fineste , og mest verdifulle skatt. Dersom De finner dikt som De liker eller annen nyttig informasjon på Internett så bør De skrive ut en kopi eller lagre nettsiden lokalt.


Fineste dikt

Les og nyt dikt på Internett mens De kan! Det ekstremt korte diktet ”Sommar” kan tjene som eksempel: Bjørketrea. Et av Arnold Eidslotts fineste dikt er “Håndtrykket”. Stor oppstandelse ble det da han en lørdagskveld tidlig på 70-tallet, fikk deklamere egne dikt under beste sendetid på NRK Fjernsyn.


Sverdrup elsket naturen og var ornitolog på sin hals. Et ansvar så stort, en glede så diger. Det kjennes som hjertet skal sprenges til tider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg