mandag 9. september 2019

Proteinrike matvarer

Proteinrike matvarer

Norges største utvalg. Alltid punktlig, og en mengde gode tilbud. Lister over proteinrike matvarer. Eksotiske matvarer som f. For å inkludere protein i kostholdet ditt, er det vanligvis anbefalt å spise mat som rødt kjøtt.


Veganske proteinrike matvarer 22. Protein: g per 100g serving. Ta deg litt Tofu, altfor mange Nordmenn vet ikke om denne proteinrike retten. Nyttig å kunne: Tofu er veldig godt å grille, og mister ingen proteiner i prosessen.


LES OGSÅ: matvarer du bør spise hver dag. Den mye elskede og hatede erten, som strengt tatt ikke er en grønnsak, men en belgfrukt, har et høyt innhold av både fiber og protein – 1gram inneholder gram protein og gram fiber, skriver helsenettstedet healthworks. Under finner du topp 3av matvarer på markedet med høyest proteininnhold. Vi advarer mot ekstremt konsum av enkelte matvarer som kosttilkudd av protein. Høres det ikke forlokkende ut å bytte kalorier fra raffinerte matvarer som tapper deg for viktige næringsstoffer og energi, med kalorier fra proteinrike råvarer som gir tiltakslyst og overskudd?


Proteinrike matvarer

Det er mange som har kjent på kroppen at ren mat gir ren energi! Imidlertid får mange ofte proteinrike matvarer fra dyr, som selv om de kan være sunne. Har et høyere innhold av kalorier og fett som kan forårsake vektøkning. Heldigvis er det også plantebaserte proteinrike matvarer å få tak i. Noe som bidrar til å legge til variasjon i kostholdet ditt slik at du absorberer næringsstoffer godt. Middagen bør inneholde en porsjon av proteinrike matvarer.


Kjøtt, fisk, egg og melkeprodukter bidrar med protein av høy kvalitet. Velg rent kjøtt eller magre kjøttprodukter til hverdags. Varier mellom ulike fiskeslag, og ved bruk av farseprodukter velg de med høyt fiskeinnhold. Matvarer med mye protein.


Hvilke matvarer inneholder mye proteiner? Folk som driver med kroppsbygging eller trener mye trenger mye proteiner for å få full effekt av treningen. Her er en liste over matvarer med høyt innhold av proteiner: Tørrfisk Tørrfisk: 7gram protein (pr. 1gram).


Vi anbefaler at ti til prosent av energien bør komme fra protein. Hva med vegetarianere? Mat med høyt proteininnhold kan bidra til at du går ned i vekt ved at det øker metthetsfølelsen og derfor bidrar det til å unngå overspising.


Imidlertid har idrettsutøvere og utholdenhetsutøvere høyere terskel for proteininntak, og kan dermed dra mer nytte av proteinrike matvarer (se neste del) – eksperter anbefaler til gram per kilo kroppsvekt. Forsiktig: For mye protein kan også anstrenge kroppen og skade leveren din. Hvis du spiser tidlig middag, for eksempel rundt klokken 16–1 bør du spise et lite kveldsmåltid rundt klokken 2 og da helst velge proteinrike matvarer sammen med langsomme karbohydrater.


De er nøytrale i smaken, og har kort koketid. Dette gjør at linser metter godt, og hjelper til å holde fordøyelsen din i balanse. Prøv for eksempel denne linsesalaten.


Proteinrike matvarer

Linser kan også brukes i supper og salater. Noen sier at du kommer til å få proteinmangel uten å spise egg, melk eller kjøtt. Andre sier at man fint kan leve på frukt og salat. Andre råd: - Velg proteinrike matvarer , gjerne sammen med fiber (såkalte langsomme karbohydrater) og sunt fett.


Husk at matvarer som sukker, poteter, fint brø pasta og ris) kan gi stor metthethetsfølelse rett etter inntak, men kort tid etter en økt sultfølelse fordi raske karbohydrater også fører til et svingende blodsukker som går raskt opp og raskt ned igjen. Disse bør være oppmerksomme på å spise jernrike matvarer som rødt kjøtt, brokkoli og fullkornsprodukter. Biogene aminer (for eksempel histamin) finnes først og fremst i proteinrike matvarer som har gjennomgått en modningsprosess, for eksempel i lagrede oster og rødvin.


Proteinrike matvarer

Enkelte kan få reaksjoner som sterk hodepine, kvalme og oppkast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg