tirsdag 24. september 2019

Når får barn tenner

Nu eenvoudig online boeken! GigaGunstig is dé site om By Far te vergelijken! Barn blir født uten tenner , da ligger tannanleggene skjult i kjevene.


Når får barn tenner

Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder. Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere. Like etterpå følger de to fortennene i overkjeven. Bare barn med økt risiko for hull i tennene trenger tilskudd av fluor utover fluortannkrem, så man skal alltid vurdere behovet før en gir fluor.


Det er mulig å få hull i alle tenner – også de første melketennene. Munn og tann Barn og tenner. Barn får som regel sin første tann rundt seks måneders alder. Gode tannpleierutiner bør innarbeides allerede når den første tannen dukker opp.


Tannpuss morgen og kveld med fluortannkrem er anbefalt for friske og sunne tenner. Det er forskjellig fra barn til barn når tennene vokser ut. De fleste opplever imidlertid at babyen får sine første tenner i undermunnen i en alder av 6-måneder. Da får du opp energiinnholdet samtidig som du tilfører sunne fettkilder. Det er ikke alle barn som har like mye å gå på.


Hvis du er bekymret for inntaket av mat hos barnet ditt når tennene står på som verst kan det være nyttig å ta en tur innom helsestasjon for en ekstra veiing og eventuelt en samtale med helsesøster. Akkurat som å lære å gå, og si sine første or er det å få tenner en viktig milepæl i barnets liv. Tannlegen kan undersøke emaljen og spraye luft og vann på tennene for å oppdage uvanlig følsomhet. Forsvinner med alderen. Kids Health skriver at de fleste barna vokser dette av seg.


Det informerer president i Den Norske Tannlegeforeningen, Camilla Hansen Steinum. En permanent tann kan vokse ut noen dager etter at melketannen har løsnet, men det kan også ta flere måneder. Istedet for de melketennene skal barnet i de fleste tilfeller nå få hele permanente tenner. Når får barn tenner ? Tenner hos barn er historien om de virkelig store, individuelle forskjellene. Mens ett barn kan få sin første tann i en alder av måneder, kan et annet barn få sin første tann først når det har fylt år.


Lar den første tannen vente på seg? Dette påvirker dem mye i hverdagen, både som voksne og som barn. Nå har forsker sett på ulike behandlingstilbud for denne gruppen.


Når får barn tenner

Noen barn får ikke voksentenner. En situasjon mange foreldre opplever er at når man endelig har kommet inn i gode rutiner, så blir barnet syk eller det skjer andre ting som gjør at man rykker tilbake til start. Mange mener også at barnet sover dårligere når det får nye tenner. Ingen barn våkner fordi de får tenner. Dette er de vanligste årsakene til tanntap hos voksne.


Tennene spretter opp og gjør ikke vondt. Blant barn og unge er det mindre karies enn før, men i den voksne befolkning har langt de fleste fremdeles stiftet bekjentskap med kariessykdommen. Hvordan stelle nye tenner ? Selv før tennene har brutt ut, er munnstell nyttig. Bruk gjerne en ren og fuktig klut til å tørke over barnets gummer daglig, hos barn med høy gane kan et lett drag over ganen også være gunstig.


Når får barn tenner

Slikt stell kan også gjøre det lettere å få barnet til å akseptere tannstell med tannkost når den dagen kommer. Det er dermed veldig individuelt, når de varige tenner dukker frem. Senere frembryter visdomstennene.


Før en permanent tann frembryter har tannen utviklet seg i kjeven i 6-år. Etter en løs melketann har falt ut, kan der gå noen måneder før den permanente tann kommer til syne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg