fredag 6. september 2019

Dikt om kreft

Dikt om kreft

Kreft Det synker sakte inn Frykt Frykt for livet Redd Redd for og dø. Skrev muntre dikt om kreft Er det noen gang før blitt skrevet sonetter om brystkreft? Jan Jakob Tønseth (68) tror ikke det. Dikt om kreft , cellegift og motkraft i musikken Sterke dikt om sjukdom, om lyskrafta, om det forgjengelege – og om von - i eit overveldande frodig biletspråk Helge Torvund maktar å skrive overveldande sterk poesi, meiner Knut Ødegård.


Dikt om kreft

For sju år siden fikk Anne Lise Vatne Eide (55) kreft. Nå er hun frisk og har samlet noen av diktene mellom to permer. En samling dikt , skrevet til minne om Bentes ektemann, Hermann Pedersen, som døde av kreft år gammel.


Diktene har forfatteren skrevet under sine turer i skogen. De handler om sorg, men også trøst og lindring i sorgen og håp om en lysere fremtid. Trenger du et godt sitat? Kvelds Dikt I natt.


Dikt om kreft

Livets tre Mørket har lagt seg. Et hjerte Desembernatt Del din tunge bagasje med noen Natthimmelen. Fotspor Vi kan se oss omkring. Vær en fighter Kom hjem Vær.


Dikt om et barn for lite Du vokste og grodde du lille venn jeg gledet meg så til å kjenne den lykken igjen. Magen ble stor og du ble så god. I timer jeg lå og kjente på, de gode spark du meg ga, å gu jeg ble så glad. Tiden nærmet seg og alt var klart.


Du skulle få det så godt du lille pjokk. Jeg synes det er veldig trist å høre at du har fått kreft. Så godt å se deg her på jobb igjen. Se også ord om kjærlighet. Umiddelbart laget hun en strategi, over hvordan hun skulle mestre situasjonen og hvem hun skulle være.


Kreft i tidligere stadier kan forekomme hos personer som føler seg friske. Smerte gir vanligvis ikke varsel om kreft før det er for seint. Selv om du føler deg frisk bør du oppsøke lege regelmessig.


Kan radioaktiv stråling forårsake kreft ? Ja, men ikke når leger og tannleger bruker strålingen på en ansvarlig måte. Hver 2-måned er det skanning. Det å leve med kreft hver time, timer i døgnet, 3dager i året - det er den kreftsyke alene om , men det å ha gode mennesker rundt seg i hverdagen, å finne glede i det små. Det å kunne få være i jobb, et fint dikt , en sang eller gå. Si det med ord er et tilbud fra Mental Helse til alle som ønsker å sende oss en melding og få svar tilbake.


Du kan skrive om det som er viktig for deg. En liten side med kjente og kjære sitater,kloke or dikt ,forfattere,lykke,kjærlighet,sorg og barn. Visste du at: Inger Hagerup er mest kjent som lyriker, og hennes dikt for barn er klassikere i norsk barnelitteratur.


Hun har også skrevet hørespill og gjendiktet Shakespeare og Goethe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg