onsdag 18. september 2019

Verdens beste sveler

Verdens beste sveler

Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord.


Sveler og ferjer hører sammen. Ferjeselskapet Fjordlaget en konkurranse om hvem som hadde de beste svelene. Anne Aarskog fra Hordaland vant, og her er hennes oppskrift på sveler. Jeg har laget mye sveler , eller lapper som vi kaller dem.


Jeg bruker tilnermet samme oppskrift, men bruker ikke hjorthornsalt fordi jeg syns det smaker. Verdens beste lapper, hentet fra mammas oppskriftsbok! Disse lappene er utrolig gode og luftige!


Mamma har alltid vært flink til å lage mat, kaker og gjærbakst, så det var ikke dumt å ta en titt i oppskriftsboken hennes. Lapper, kefirslapper, natronslapper, sveler eller moffeloffer? Følg oss på facebook! Akevitt Asiatisk BBQ Bergen Besti Flokkurinn Bestos Beste blomsterdalen Blåskjell Curry Dessert Drink Elsker fisk Gin Gresk Grill Grillmat Halloween Hamburger Hardangersider Island Jul Kake Klippfisk Lam Marengs Mat Middag Musikk Musikkvideo Norwegian Voyage pasta Pavlova Pikekyss Rips Rognebær.


De kan gjerne serveres med rårørte bær og litt lettrømme eller yoghurt naturell oppå. Stek svelene på størrelse med en asjett til formiddagsmat eller små sveler til dessert. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen.


Verdens beste sveler

Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.


Men den aller, aller mest berømte oppskriften av dem alle er antakelig MRF-svela! Men sveler lages alltid med surmelk, fordi de er tradisjonelt et resteprodukt. Melka fikk stå å skille seg (syrne) slik at rømmen og fløten kunne tas av.


Dette var luksusproduktet, mens mesteparten, altså surmelka, ble hverdagsmat. Ingredienser: Bilde: egg 2gr. Kefir eller Kulturmelk gr. Disse er også veldig gode dagen etter og god.


Norsk humorserie om livet på SFO. Da er det utrolig hvor mye kaos en bitteliten sprettball i do kan lage. Her får du Norges beste ferge- sveler.


Verdens beste sveler

Svela er så viktig for Fjordat selskapet har avholdt en konkurranse blant sine ferjeansatte for å finne den perfekte. Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker. Del hver svele i to, brett over og server.


Direktelevering til hjemmeadresse i Norge og Sverige. EU-godkjente båthengere registrert for offentlig vei. Lapper er noe de aller fleste liker og disse er veldig raske å lage.


Verdens beste sveler

Denne varianten er laget med tjukkmjølk. Den er også glutenfri, men du kan fint lage dem med urkornet dala hvete om du heller ønsker det. Det her er virkelig verdens beste boller,namnam:) Jeg hadde litt salt i også brukte jeg tørrgjær,gr men det funka helt fint.


Silje,pass på at melken har riktig temperatur,for varm eller kald så hver den ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg