mandag 29. februar 2016

Bacon stekt i ovn

Bacon stekt i ovn

Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Flere brett kan stekes samtidig. De fleste steker bacon i stekepannen, men har du testet den effektive og knallgode metoden i ovnen ? Imens kan du steke pannekakene eller lage retten som baconet skal serveres til.


Bacon stekt i ovn

Perfekt bacon krever hverken vending, stekespade eller fettsøl. Egg og bacon er en del av helgekosen for oss nordmenn, men skal man lage til mange blir det fort et logistisk og tidkrevende puslespill. Ikke bruk tid på å steke ting i rekkefølge—stek alt samtidig! Eg har bestandig sytet med steke bacon , PGA all sprutingen, ikke så behagelig heller når fettet spretter på meg, men nå er de slutt på det. Nå slipper eg ha storvask etter eg har stekt bacon.


Dette var et supert tips. Siden stekeplaten er større enn stekepannen din, får du stekt mer bacon på én gang, og alt blir ferdig samtidig. Skal du steke mye, bruker du varmluftsfunksjonen, og legger inn to stekeplater med bacon samtidig.


Bacon stekt i ovn

La baconet steke i minutter, eller til du ser at det har fått farge og blitt sprøtt. Det kan fort bli svid tørt, masse fettsøl. Sådan steger du bacon i ovn.


Skal du bruge bacon i ovn til en hjemmelavet burger, ja så kan du lægge dem i en cirkel, så de passer med burgerbollen. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt bacon i en bolle. La røren svelle i minimum minutter.


Sett ovnen på 2grader. Dekk en stor langpanne med bakepapir og hell pannekakerøren oppi. Fordel baconbiter på toppen. Det er ikke nødvendig å steke baconet først. Samtidig giver bacon i ovnen mindre rengøring end pandestegt bacon.


Der findes flere metoder til at stege bacon sprød i ovn. Du kan enten lægge baconskiverne på et stykke bagepapir eller på en rist. Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske champ-poteter vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag!


Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Du har kanskje gode helge- og ferieminner til det å våkne til lyden av bacon som knitrer i stekepannen. Er det som regel du selv som må gjøre jobben, vet du at det kan være en grisete affære. Ved å steke bacon i ovnen , slipper du alt fettsølet, raskere går det også.


Stek NEDERST i ovnen i minutter. MatPrat viser deg hvordan du får det sprøeste og mest smakfulle resultatet, helt uten søl, på 1-2-3! Abonner på kanalen vår for fl. Forvarm ovnen til 2grader, eller start eventuelt med kald ovn og legg til noen minutter.


Dekk et stekebrett med aluminiunsfolie og brett opp langs kantene rundt hele. Legg bacon spredt ut over aluminiumsfolien. Bacon er altid godt. Min kæreste fortalte mig engang, at bacon er den vigtigste krydderi i køkkenet – og det kan han jo sådan set godt have ret i! Der er bare den ulempe ved at stege bacon , at det tager 1år og en krig, og rengøringen bagefter er mildest talt irriternede. Derfor er bacon best stekt på medium varme i panne med bitte litt olje.


Men også i ovnen med matpapir over og under. Da tar den til seg fettet og den blir ekstra crunchy, sier Jan Vardøen, som er eier av blant annet Villa Paradiso, Smelteverket og Nighthawk Diner. Vardøen sin favorittoppskrift med bacon er eggs benedict.


Brun fileten raskt i panne som beskrevet over slik at den får en god stekeskorpe. Hvordan steke hel svinefilet i ovn. Ha gjerne i hvitløk og urter mot slutten av bruningen. Slik lager du stekt kyllingfilet med brie og bacon. Ovnen er et godt alternativ, hvis du vil have sprød bacon , men ikke vil passe det på panden.


Brun kyllingfileten på hver side (sterk varme) 2. Ha filetene i ovnen på 2grader i ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg