mandag 15. februar 2016

Fødselsforberedende akupunktur

Med andre or det er fødselsforberedende akupunktur. Det er vanlig å begynne behandling fra uke 36. Forskning viser kortere og mer harmonisk fødsel med mindre bruk av medikamenter og færre milde komplikasjoner hos fødende som har fått akupunkturbehandling i forkant av fødselen. Fødselsforberedende akupunktur eller modningsakupunktur anbefales gjennom de siste fire ukene av svangerskapet i forberedelse frem mot fødsel.


Målet med fødselsforberedende akupunktur er å gradvis modne mormunnen, slik at den blir myk og forkortet og på denne måten underletter åpning av livmorhalsen.

Flere forskningsstudier har vist at akupunkturbehandling har en gunstig effekt på fødselen. Min erfaring gjennom år er at gravide ofte har svært god effekt av akupunktur. Derfor tilbyr jeg også fødselsforberedende akupunktur og samtaler. Behandling kan gis i alle fasene av svangerskapet, blant annet ved svangerskapskvalme, søvnvansker, halsbrann, urolige ben, bekkenplager og som forberedelse til fødsel.


Hvordan virker akupunktur for smerter og kvalme? Mange gravide plages av smerter og kvalme. Akupunktur er en skånsom behandlingsform for deg som er gravid.


På grunn av graviditeten er det ønskelig å redusere medisinbruk til det minimale.

Derfor kan akupunktur vær et godt valg for å lindre plager under svangerskapet. Slik forberedende akupunktur mot slutten av svangerskpet står beskrevet i gamle klassiske tekster innen kinesisk medisin. Vi starter gjerne med fødselsforberedende akupunktur fra uke 3 men det er også mulig å starte nærmere termin. Vi tilbyr også utredning og behandling av vanlige helseplager, kostholdsveiledning og samtaleterapi.


Kontakt oss for time Vi tilbyr utredning og behandling av barnløshet, plager under graviditet og fødselsforberedende. Har du fødeplass ved Rikshospitalet? Vi ønsker å dele vår kunnskap med deg. Vårt fødselsforberedende blogg gir nyttig informasjon om siste del av svangerskapet, fødsel og barseltid. Modningsakupunktur.


Nylig bekreftet en amerikansk studie at akupunktur kan ha gunstig effekt for overgangsplager hos kvinner (6). Klassisk akupunktur (tradisjonell eller kinesisk akupunktur ) 2. Hos KvinneDoktor og Jordmora på Helsesentertilbyr jordmor Tove akupunktur for barnløshet, svangerskaps plager, fødselsforberedende akupunktur , akupunktur for amme problemer og for kvinner i overgangs alder. De fleste som tilbyr fødselsforberedende akupunktur anbefaler behandling fra ca uke 35.


Fordelen med fødselsforberedende akupunktur er at man kan unngå bruk av kjemiske medikamenter, og da heller lar kroppens eget hormonsystem forberede å sette i. Klinikk Bedre Helse har fokus på helhetlig behandling og tverrfaglig samarbeid. Vi jobber med akutte og kroniske muskel- og leddplager, hodepine og migrene, kjeveleddsmerter, nakke- og ryggplager, isjias, hormonelle- og overgangsplager, astma og allergier, m.

Vår klinikk tilbyr fødselsforberedende behandling fra uke i svangerskapet. Denne behandlingen har erfaringsmessig og ved forskning vist å kunne fremme en kortere og mindre smertefull fødsel. Den gravide kommer til behandling en til to ganger i uken. En tysk studie ved Kvinneklinikken på Universitetssykehuset i Mannheim ble gjort på 3førstegangsfødende med et ukomplisert. Vi har en utdanning som er beregnet på jordmødre.


Det gir oss mulighet å bruke akupunktur fra uke 3 gjennom fødsel og barseltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg