mandag 29. februar 2016

Cupcakes med ostekrem

Oppskrift på cupcakes med ostekrem gir ca. Forskjellen mellom cupcakes og muffins er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform. Her er oppskriften på skremmende gode cupcakes (muffins) med ostekrem.


Cupcakes med ostekrem

Perfekt å servere til Halloween eller barnebursdag! Tilsett litt farge til den gode ostekremen og lag f eks oransje ostekrem som ser ut som et gresskar. Eller muffins dekket med spiselige edderkopper laget av lakrissnor og mokkabønner. Slipp fantasien løs! Denne oppskriften gir ca cupcakes.


Ha kremen i en sprøytepose eller lignende, og dekorer kakene etter smak og behag. Topp gjerne kakene med friske moreller eller lignende. Det er rikelig med ostekrem i denne oppskriften, og synes du at høye kremtoppinger kan bli for mye av det gode kan du gjerne halvere oppskriften. Pisk egg og sukker.


Bland så alle de tørre ingrediensene for seg. Ha i dette sammen med olje og melk. Ta i konditorfarge til slutt. Stek på 1grader (jeg bruker både under og overvarme med varmluft) ca min. Dette er til ca brett med cupcakes.


I disse førjulstider bugner det av røde pepperkakebokser over alt: I butikker, på sammenkomster, i foreninger og lag. Jeg må innrømme jeg blir litt lei. Derfor har jeg laget noen muffins som har samme julete smak.


For et litt annerledes tygg har jeg tilsatt litt knuste pepperkaker. Ikke bare smaker disse som pepperkaker, de piffer opp juleststemningen i enhver sammenkomst et par hakk. Moren til en venninne av meg lurte på om jeg kunne bake cupcakes til henne. Det sa jeg såklart ja til, og denne gangen ble det gulrot cupcakes med cream cheese frosting. Muffins eller cupcakes er søte små kaker, perfekt til barnebursdag eller andre selskap.


Pynt gjerne med ulike typer bær eller med et dryss sjokolade. Annonse: Bakeren og Kokken Hei dere! Dagens deilige kake er basert på en tidligere klassiker her på Det søte liv, nemlig Krydderkake med ostekrem. Jeg fikk tips av en leser om å tilsette litt hakket, mørk sjokolade i deigen.


Jeg lagde denne fantastisk gode kaken i går og gjett om den falt i smak! Hadde den med i et selskap der flere ba om oppskriften :-) det vi har igjen av resten blir med mannen på jobb idag! Jeg krydret den litt mer enn i oppskriften for å få mer smak og endte opp med å bruke en stor kjele å lage røra i fordi det ble så mye røre!


Muffins – eller cupcakes , som de kanskje også kan kalles – fra Lise Finckenhagen. Bringebær og hvit sjokolade i deigen, og ostekrem med sitron på toppen. Her har de også blitt pyntet med en fondantblomst og fondantperle.


Cupcakes med ostekrem

En hvit, fløyelsmyk ostekrem -glasur er glasuren som de fleste kjenner fra gulrotkaken, mens i utlandet brukes den ofte som topping til cupcakes. Glasuren smaker litt syrlig som følge av kremosten og gir en god balanse til søte bakeverk. Ostekrem smaker fantastisk som glasur til krydderkake, sjokolademuffins, lyse muffins eller brownies. I dag har jeg oppskrift på en deilig og frisk sitron ostekrem. Passer oppå cupcakes , inni kaker eller som fyll i en fransk makron f. Smørkrem er en god og luftig krem som er perfekt til å pynte cupcakes og dekorere kaker.


Tilsett konditorfarge for å få den i forskjellige farger. Den skal bli tykk og kremete (men ikke tørr!) (Er den til en kake skal den bare bli halvtykk, men ikke helt rennende) Sett den gjerne litt i kjøleskapet så den får satt seg! De forvandles til cupcakes med deilig kremost frosting på toppen. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Cupcakes med ostekrem

Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Vend forsiktig inn revet gulrot i blandingen. Hell røren over i en langpanne (x cm) kledd med bakepapir i bunnen.


OstekreRomtemperer smøret og visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg