mandag 15. februar 2016

Mat etter omgangssyke

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Bestel bij GigaGunstig! Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig mat.


Mat etter omgangssyke. Dette er mat som ikke krever for mye av fordøyelsessystemet ditt, sier Valeur. Ifølge Kreftforeningen bør du velge mil mager og lettfordøyelig mat når du ha diaré. De anbefaler følgende: Kylling, kalkun og fisk.


Kokte grønnsaker, brø ris eller pasta. Væske er vi imidlertid nødt til å få i oss. Det er alltid viktig å drikke mye og spesielt i situasjoner der du mister mye væske , som for eksempel når du kaster opp eller har diaré, sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky. Stort sett orker man ikke så mye mat når man har omgangssyke.


Og hva du orker kan variere en del fra person til person, noen synes salte kjeks er best, mens andre velger loff med syltetøy. Det er ikke så store mengder man får i seg uansett – så det har sannsynligvis ikke så mye å si hva man spiser. De første timene etter man blir syk, må man få i seg mye væske i små porsjoner. Barn under år kan få milliliter om gangen hvert 5. Etterpå er det viktigste å drikke regelmessig.


Fortsett å spise normal mat (inkludert melk) i små mengder, dette hjelper kroppen å bli kvitt magevirus. Ellers kan du også gi tynn saft hvis ikke farris frister. Mariekjeks Ellers prøv dere litt frem etter som dagene går. Det er ikke uvanlig å ha diare og veldig lys avføring i en hel uke etter omgangssyke.


Mat etter omgangssyke

Hva slags mat bør jeg spise for å få magen til å stabilisere seg etter omgangssyken igjen? Jeg hadde omgangssyken i begynnelsen av juleferien, hvor det rant ut begge veier, og etter det har jeg hatt veldig løs mage som tenderer til diaremage (nettopp sittet en alvtime på do og latt det renne) og mye luft. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke. Dette gjelder også helsearbeidere og de som jobber med og håndterer mat , for eksempel i kantiner eller storkjøkken. Kvalme og omgangssyke - kjerringråd.


Vi har fått inn et råd mot kvalme og omgangssyke. Det går som følger: Dersom du har omgangssyke , eller er syk på noen som helst måte, er søvn og hvile den beste medisin. Sørg for å ligge med hodet høyt, støttet behagelig opp så nakken får være så rett som mulig.


Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Alle artikler er publisert med dato – enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato. Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette.


Bespaar direct op GigaGunstig. Men har det gått bra? Magen har ikke reagert kraftig da? Er så redd for at magen skal få sjokk siden den er helt tom. Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog.


Siden da har jeg jobbet som klinisk ernæringsfysiolog ved SUS. I tillegg driver jeg Ernæringsspesialisten, hvor jeg holder foredrag og kurs for ulike bedrifter og idrettsklubber. Den vanligste smitteveien for omgangssyke -virus er via dårlig håndhygiene etter toalettbesøk når den som er syk eller de som steller den syke slurver med. Studier viser at man kommer seg fortere om man begynner å spise så fort som mulig, og det er god grunn til å tilby barn med omgangssyke både mat og drikke, selv.


SVAR: Hei,Når du har omgangssyke er det viktig at du får i deg nok væske! Drikk derfor rikelig med vann (du skal ikke drikke melk eller spise melkeprodukter slik du sier). I barnehagene gjelder den såkalte 48-timersregelen: ved diaré og oppkast skal barnet holdes hjemme i to døgn etter symptomene har gitt seg. Hvor lenge skal du være borte fra jobben når du er syk? Noen omgangssyke -virus, slik som noro-virus, kan også smitte ved dråpesmitte (hoste, brekninger etc.).


Mat etter omgangssyke

Er omgangssyke farlig? Helsepersonell som har direkte kontakt med eller serverer mat til pasientar som er særleg utsett for infeksjonssjukdommar og konsekvensar av slik sjukdom (for eksempel premature barn, pasientar ved intensivavdeling o.l.) skal ikkje vende tilbake til arbeidet før timar etter at oppkast og diaré gir seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg