tirsdag 9. februar 2016

Feber på barn

Feber på barn

Presise og raske termometer for måling av feber. Voor 23:bestel is morgen thuis! Betaal zoals je wilt. Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp.


Feber på barn

I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Denne saken fokuserer på det som er spesielt ved feber hos barn. For mer om feber generelt, se denne saken. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen.


Feber på barn

Det er særlig viktig å passe på at barn som har feber , drikker nok. Dersom den syke er plaget av feberen og føler seg dårlig, bør hun ha lite på seg og eventuelt ligge uten dyne. Du bør ikke gi febernedsettende medisin uten. Febernedsettende medisin? Det brukar räknas som feber om temperaturen är 3grader Celsius eller högre.


Det viktiga är att fokusera på hur barnet mår i övrigt. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt. Har babyen din feber ? Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege bør oppsøkes? Det er ingen direkte sammenheng mellom febergraden og sykdommens alvorlighet, derfor må vi også følge med på hvilke andre symptomer som opptrer sammen med feberen.


Feber på barn

Kroppstemperaturen kan variera något mellan olika barn. Små barn får lettere høyere feber enn voksne, selv ved mindre infeksjoner. Barna kan vanligvis gå i barnehage dager etter at behandling med antibiotika er startet dersom allmenntilstanden ellers tillater det. Meslinger Sykdommen begynner med rennende nese og øyne, hoste, feber (opp mot 40º C) og kraftig sykdomsfølelse.


Inne i munnen, på innsiden av kinnet, kommer det fram små, hvite flekker (koplikske flekker). Dette viruset rammer som oftest barn fra spedbarnsalder og frem mot ti-årsalderen, forklarer Mikalsen, og legger til: - Symptomer på denne sykdommen er vondt i halsen, lett feber og 1-mm store blemmer på tungen, på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet. Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring. Så når barnet er feberfritt og klart til å gå i barnehagen, er det ingen grunn til å vente en ekstra dag.


Dessuten får mange barn litt høyere kroppstemperatur på kveldene uten at det er feber. Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. Barna kan gå i barnehagen selv om de har utslett hvis allmenntilstanden er god.


Det er uansett stor sjanse for at de andre barna allerede er smittet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg