fredag 26. februar 2016

Aura migrene

Find the best information on DirectHit. Everything What Is Aura Right Now on Direct Hit. Search for Aura Ca.


Prodromalfasen kjennetegnes av vage, uklare symptomer som starter en til to dager før hodepinen. Både migrene med og uten aura kan ha prodromalsymptomer, men mange merker ikke denne fasen i det hele tatt.

Vanlige symptomer er forsterkete sanseinntrykk, uvanlig sult eller mangel på apetitt. Du kan også føle deg spesielt tørst. Kjære deg, Ut fra de opplysninger du gir meg er det relativt stor sannsynlighet for at dette dreier seg om migrene med Aura. Forekomst av migrene er spesielt høy i de mest yrkesaktive årene av livet, og rammer i særlig grad kvinner. Migrene klassifiseres i to hovedgrupper: Migrene uten aura (også kalt vanlig migrene ), og migrene med aura (ofte kalt klassisk migrene ). Omtrent en tredjedel av de som har migrene vil få symptomer på aura før migreneanfallet.


Migreneaura skjer stort sett før et migreneanfall, men det kan også skje både under og etter.

Betegnelsen er oftes brukt når synsforstyrrelsene oppstår uten etterfølgende hodepine. Synsforstyrrelsene kan blant annet bestå av flimrende partier i synsfeltet, synsutfall, sikksakk linjer og tåkesyn. Det påvirker ikke synet permanent.


Migrene med aura er assosiert med en dobling av risikoen for hjerneinfarkt, men det er ingen sikker økt risiko blant personer med migrene uten aura. Røyking, p-pillebruk og hyppige migreneanfall øker risikoen. Det ser også ut til å være en noe høyere forekomst av hjerneblødning hos personer med migrene med og uten aura.


Migrene gir gjerne dunkende og pulserende smerter. Migrene er ofte, men ikke allti mulig å skille fra annen hodepine. Den er ofte ensidig. Folk med migrene forteller ofte at de blir lyd- og lysskye under anfall. Hodepinen kan bli verre ved bevegelse og anstrengelser.


Det skilles mellom ulike migrenevarianter. En forholdsvis hyppig variant blant kvinner, er menstruasjonsmigrene. Aura er et forvarsel om et migreneanfall.


Dette er altså forbigående sanseforstyrrelser som oppstår før hodepinen setter inn, men det er ikke alle med migrene som opplever dette. Begge former opptrer rundt dobbelt så hyppig hos kvinner som hos menn, forteller hun.

Migrene uten aura starter med hodepine, som er sterkest på den ene siden av hodet, samt andre symptomer som ved migrene med aura (kvalme og oppkast, lysskyhet og lydskyhet). Spesielt hos barn kan andre symptomer enn hodepinen, som for eksempel brekninger, svimmelhet eller forvirring, være fremtredende. Migreneanfall som inkluderer synsforstyrrelser kalles for øyemigrene eller migrene med aura. Die Aura ist ein häufiges, fokales neurologisches Symptom der Migräne, auf das zumeist Kopfschmerzen folgen.


Sie tritt in etwa bis der Migräneanfälle auf und ist das entscheidende diagnostische Kriterium zur Unterscheidung zwischen einer klassischen Migräne (Migräne mit Aura ) und einer gewöhnlichen Migräne (Migräne ohne Aura ). Med og uten aura Ifølge Sol Malm Hagen, lege i Eyr – legene på mobil, kan man ha migrene både med og uten det som kalles aura – et typisk lysglimt, sorte flekker eller sikksakk-linjer i synsfeltet. Aura kan også være nummenhet eller prikking i kroppen, og noen har vanskeligheter med å prate. Migræne med typisk aura forekommer hos af kvinder og af mænd.


Hvorfor får man migræne med typisk aura ? Forældre, søskende og børn til personer med migræne med typisk aura har gange øget risiko for at få migræne med typisk aura sammenlignet med hele befolkningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg