onsdag 17. februar 2016

Måle feber under armen legge til

Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad. Har en jente som ikke er i form her og hvis jeg skal legge på grad har hun 3 men hvis man skal legge på har hun jo ikke feber pr. Legg termometerspissen godt inn i barnets armhule, og sørg for at barnet ikke strekker armen ut eller oppover.


Det vil ta noe lenger tid før målinger er ferdig og resultatet kan leses av.

Ja, jeg vet at man egentlig bør måle rektalt, men det orker jeg ikke. Ikke betyr det så mye egentlig heller hva tallet viser, men jeg ble litt nysgjerrig rett og slett. Vi har et termometer som jeg kjøpte for noen år siden da vi skulle prøve å få barn for å måle morgentemp. Da lå jeg normalt på 38-3målt under armen.


Man skal legge til ja. Når jeg har målt på barna eller meg selv med digitalt termometer under armen , har jeg vært nødt til å måle 4-ganger før det har stabilisert seg. På formen hans virker det også veldig som feber.

Selv om han som sagt ikke har mer enn 3under armen nå, mot 3til vanlig. Og en svært vond hals. Er det sånn i morgen, får vi kanskje ta turen til legen, så han får sjekket om det kun er virus eller bakterielt.


Men har et håp om at han våkner frisk og pigg i morgen da. Hvis du vil sende informasjon til en pasient skal dette skje med sikker kommunikasjon på sikkerhetsnivå 4. Dette tilbys ikke via NEL, men bør skje via den foretrukne kommunikasjonskanalen legekontoret benytter. Du kan laste ned pasientinformasjoner fra NEL som PDF ved å trykke utskriftsknappen til høyre og velg lagre som PDF som. Jeg er syk med forkjølesesviruset fra helvete. Jeg pleier måle tempen under armen og legge til en halv grad.


Men jeg får så ulike resultater. En siste gang på trass for å sjekke om jeg fikk enda et. Selv om 9grader Fahrenheit er standard norm, kan friske utvalg varierer mellom 9og 9grader (3til 3grader Celsius).


Hvordan måle temperaturen i armhulen Plasser en ren termometer under armen og plasser arm ned igjen på toppen av det tett. Termometerspissen plasseres i armhulen, og armen holdes tett inntil kroppen. For å sammenligne temperaturen under armen med temperaturen i endetarmen legger man til °C til målingen fra armhulen.

Termometeret skal sitte minutter i armhulen eller til termometeret piper. Vi målte rektaltempen da barna var friske, og fant ut hvor mye vi måtte legge til under armen for å få samme resultat, så vi legger til grader. Feber eller hypertermi? I teorien legger man til ca 5grad under armen hvis målt riktig. Men kan være vanskelig å få det helt tett når man måler.


Jobber som sykepleier og var nødt å måle under armen på en pasient, var nøye med målingen fikk 3som resultat. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller 38°C i. Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge °C under. Målte flere ganger. Termometret kan også brukes til måling av kroppstemperaturen under armen.


Hvor mye skal jeg legge til når jeg måler feberen. Har i feber med termometer under armen. Vet at det ikke anbefales å måle feber i munn, grunnet hygiene, men når du likevel trosser grensene, har du da feber over 3eller over 37? Skal du legge til noe, eller er det bare under armene det skal legges til 5? Det pleier å stå i bruksanvisningen hvordan man skal gjøre det - e. Tok dette fra hukommelsen, så tallene stemmer nok ikke, men det er ihvertfall en prosedyre man må følge hvis man skal kunne få et brukbart estimat på riktig. Etter jeg dusjet: 37.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg