mandag 8. februar 2016

Renselse etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Renselse etter fødsel

Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Renselse og etterrier. De første dagene etter fødselen er det vanlig å blø som ved en kraftig menstruasjon, og det er vanlig at det følger med en del blodklumper.


Dette kalles renselse , og den kan vare i opptil seks uker etter fødselen. Etterhvert vil blødningene avta, og renselsen vil da i hovedsak bestå av slim og utflod. Ifølge gynekologen skyldes disse blødningene at det ble dannet en sårflate da morkaken løsnet og kom ut ved fødselen. Hvor mye og hvor lenge blør du etter en fødsel ? Er det vanlig å blø etter et keisersnitt også? Det er vanlig å blø etter en fødsel , og blødningen, eller renselsen, er som en kraftig menstruasjon den første dagen etter fødselen.


Blødning ( renselse) etter fødsel. Varighet og mengde varierer fra kvinne til kvinne. Det forekommer etter fødselen og indikerer normalisering av livmoren. Blodtapet som en kvinne opplever rett etter fødselen er kjent som renselse.


Det varer i omtrent dager og er også kjent som barseltiden. Hvorfor produseres renselse etter fødsel ? Den består av sårvæske, blod og avstøtt slimhinne som tømmer seg gjennom skjeden de første 6–ukene etter fødselen. De første 3–døgnene er denne utfloden blodig, så mer brungul, og etter døgn mer vandig. Det er normalt med blødning fra skjeden i 4-uker etter fødselen , da som en avtagende mens.


Du er den samme personen – både før og etter en fødsel. Dersom du ble relativt raskt gravid med første barn, går det ofte like kjapt med nummer to og tre. Men dette forutsetter at alt er ”normalt” hos begge parter, sier Hausken.


Det kan godt være et par dager mellom også. Men nå er jeg skikkelig lei, så hvor lenge varte deres? De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt.


Renselse etter fødsel

En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. Dette skjer fordi skorpen over sårflaten der morkaken var, støtes ut. Under svangerskapet har kvinnens kropp blitt bombardert med hormoner, og dette er selvsagt også helt nødvendig. Hos noen kan imidlertid svangerskapsplagene henge igjen i tiden etter fødselen , og da kan det ta uker, måneder eller ett år før kroppen klarer å komme seg igjen, sier jordmor hos Jordmornytt, Victoria Hodt.


Hvis du meiner renselse er det samme som fødsel , er det forsåvidt lett å sjekke dette. Da må isåfall rekkefølgen på hendelsedatoene bli 1. Kommer renselse etter dåp burde det ikke være tvil om hva det gjelder. Etter fødselen , vil kroppen din langsomt starte prosessen med å komme tilbake til normalen. Dette innebærer at du vil før eller siden få menstruasjonen tilbake. Hvis du lurer på noe i forbindelse med menstruasjon etter fødsel , har vi samlet det du trenger å vite her.


Fødte for dager siden. STOR blodklump (koagler) ut. Vi snakker på størrelse med en tennisball liksom. Hva gjør man med renselse og sting? Hvordan skal man tisse hvis det gjør vondt?


Hva skjer på etterkontrollen? Ja, det skjer mye etter et svangerskap og en fødsel. Her får du svar på noen vanlige spørsmål. Kan man ikke bade etter fødsel ? Men hva med svømmebasseng da? Jeg er badenymfe nr.


Eller fylle ett lite plaskebasseng i hagen? Herregud dette her var større nedtur enn da jeg fikk høre om renselse , etterrier og alt det andre som kommer etter fødsel , haha! Menstruasjon etter fødsel ? Hadde den 3-dager, men fikk det igjen dager senere. Sv: Hvor lenge blør man etter fødsel ? Det er veldig forskjellig, noen blør veldig kort, og andre holder på i et par måneder.


Tror jeg hadde renselse i 5-uker, jeg, men husker ikke helt nå. Men blodtapet under fødsel ser jeg ikke i epikrisen. Blodprosenten før fødsel var på 1 etter fød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg