torsdag 11. februar 2016

Graviditeten uke for uke

Graviditeten uke for uke

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Her finner du informasjon om graviditetens første, andre og tredje trimester.


Gravid uke 4 se video. Se video som viser hvordan det er å være gravid i uke 40. Hvordan vokser barnet? Hvilke organ utvikles nå? I hvilken uke er risikoen for spontanabort størst?


Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig svangerskap. LES MER: Terminkalkulator: Slik beregner lege og jordmor terminen din. Les om din graviditet , uke for uke.


Jordmor Siri tar deg gjennom svangerskapet uke for uke og viser deg utviklingen i vekt og lengde og viktige organer og funksjoner. Se også video for viktige stadier. Hva skjer med barnet denne uken ? Barnet forbereder seg på livet utenfor livmoren – blant annet ved å suge på tommelen. Sugerefleksen er viktig for at barnet skal kunne die.


Husk at du fremdeles skal kjenne fosterbevegelser hver dag – hvis ikke må du kontakte helsevesenet. Husk derfor å ta godt vare på tennene dine. I praksis regner man første dagen i siste menstruasjon som graviditetens første dag. Men i virkeligheten er det først to uker senere, når du har eggløsning, at egget kan befruktes og et nytt liv utvikle seg.


De første to ukene av din graviditet er du egentlig ikke gravid. Uke 14: Nå begynner den beste fasen av graviditeten for mange. Kvalmen avtar og du føler deg ikke så trøtt lenger. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt.


Finn laveste nettpris her. Det er ikke alltid så lett å forstå hvilken uke du er i. Du er ikke gravid ennå, men vil etter planen bli det i slutten av uke 2. Dette er gjennomsnittstall, og vektøkningen for den enkelte kvinne kan variere fra uke til uke og måned til måned. Energibehovet øker noe under svangerskapet fordi kroppen blir større, fosteret vokser og fordi graviditeten innebærer at nytt vev dannes, blant annet i livmoren og i brystene.


I svangerskapsuke 1-er du derfor faktisk ikke gravid. Embryoet er egentlig to uker yngre enn antallet graviditetsuker vi teller. Denne tellingen av graviditetsuker vil også din jordmor og lege benytte.


Når du er gravid i uke begynner graviditetssymptom som trøtthet og kvalme å komme tilbake. Les alt om din graviditet i uke 30. Se bilder og les om fosterets utvikling og mors graviditet , uke for uke. Velg svangerskapsuke.


Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke Uke. Føles det som om dagene over termin sleper seg av gårde? Da bør du huske på at det er helt normalt å føde fra to uker før til to uker etter termin.


Det er dessuten bare cirka fire prosent som føder på riktig dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg