fredag 19. februar 2016

Snusing og amming

Røyking, snus og amming. Men klarer du ikke å slutte helt, er det best om du kutter ned så mye som mulig, og at du ammer FØR du tar en snus eller røyk. Det beste er om særlig du, men også din partner, unngår å røyke og snuse.


Men selv om du røyker eller snuser, er det viktig å amme. Når du bruker tobakk, går nikotin og andre giftstoffer over i morsmelken og videre til barnet.

Kalstad legger til at så lenge de vet en del om konsekvensene ved røyk og amming , er det også gjeldende for snusbruk. Vi råder til å ha en føre-var holdning, og gir samme råd på amming og snus som ved amming og røyk. Da jeg gikk gravid kuttet jeg ut snusing og røyking helt! Jeg har ikke følt noe røyksug.


Men snusen har vert savnet veldig! Jeg kjøpte meg en snusboks i går.

Finner stort sett bare tråder med røyking! Prøver å begrense det til ett par stk rett etter amming , også går det ca 3-timer til neste gang hun skal ha mat. Jeg snuste ikke i det hele tatt under svangerskapet, men nå har suget meldt seg og Leah er bare to uker. Dessverre kommer ikke denne informasjonen godt nok frem til gravide.


Så hvor farlig kan det da være? Tilbakemeldinger og nyheter om Kvinneguiden. Dette har sikkert gått godt. Snus og røyk i graviditeten kan ha skadelige effekter på barnet ditt.


Snusing øker risikoen for tidlig fødsel og dødfødsel. Hvis du begrenser røyking eller snusing til rett etter ammingen, slik det går lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming , vil det være mindre nikotin i morsmelken enn om du røyker eller snuser før du ammer, råder Carlsen. Hvis du ikke greier å slutte helt, bør du røyke eller snuse så lite som mulig.


La det gå lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming. Hvis du røyker eller snuser rett etter at du har ammet, vil det være mindre nikotin i morsmelken når babyen får sitt neste målti enn om du røyker eller snuser før du ammer. Nikotinet i tobakken gjør at blodårene i morkaken og i livmoren trekker seg sammen. Dermed får barnet mindre tilførsel av oksygen og næring.


Basert på kunnskapen vi har om nikotin og krybbedø og at vi nå vet at nikotinmengden totalt er større ved snusing , oppfordrer vi til å unngå samsoving ved snusbruk.

Ettersom snusing er et nyere konsept enn røyking finnes det derfor mindre tilgjengelig informasjon rundt risikoen av snusing , både generelt, under graviditet, ved amming , og tilknytning til alvorlige helsekomplikasjoner som kreft ved snusing. Oi, så mye fin positivt respons da! Altså selv om oppførselen er normal, så har det jo virket som om normalen er å synes det er sårt. Ha et sunt og variert kosthold. Sjekke dine medisiner med apotek, lege eller Tryggmammamedisin.


Unngå andre rusmidler. Frem til uke (positiv test), snuste jeg litt på kveldene. Leser mye rart på Internett om snusing og graviditet, og blir selvfølgelig vettskremt.


Du har nesten ikke utsatt barnet ditt for nikotin, og ihvertfall ikke de andre giftstoffene som røyk har. Slik jeg har forstått det, så deler ikke mor og barn blodbane den første tiden, og prøver roe meg ned med dette. Munn og tenner Etter kun kort tid med snusing vil kjøttet i munnhulen bli rødt og irritert. Og etter enda en stund blir kjøttet hvitaktig og fortrykket. Til slutt blir kjøttet rynkete, gulbrunt og med sår og sprekker.


Fungerer ammingen godt, kan den også bidra til å forebygge barseldepresjon. Foster, barn og ungdom anses som særlig følsomme for nikotin, og nikotin bør unngås i forbindelse med svangerskap og amming. E-sigaretter med nikotin ser også ut til å øke risikoen for skadelige effekter på hjerte- og karsystemet hos personer med kjent eller ukjent hjerte- og karsykdom. H_M_B Flørter med forumet.


Nikotin er svært skadelig for fosteret, som får i seg like mye nikotin når moren snuser som når hun røyker. Medlemsskap i Ammehjelpen. En ammehjelper må betale årlig. Det er da ikke farlig å gi mme? For lite fokus på snusing.


Flere studier har vist at snusing i svangerskapet øker risikoen for lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel. Snusen er enda ikke lagt vekk, men siden det ikke er bra ved amming heller vil jeg gjerne få litt spark i rompa til å finne motivasjon til å slutte NÅ. Hilsen livredd og angrende nybakt mamma. Og mens de skadelige effektene av røyking i svangerskapet er noe de aller fleste har fått med seg, har Alexander inntrykk av at helserisikoen som følger med snusing ikke er like godt kjent.


Snuser eller røyker du, og ikke klarer å slutte anbefales det likevel at du fortsetter ammingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg