onsdag 10. februar 2016

Rømmesaus til kylling

En nydelig rett til grillkvelden din! Saus til kylling 7: Majones- og rømmesaus. Bland sammen tre spiseskjeer majones og to spiseskjeer rømme med en en spiseskje rødvinseddik.


Ha gjerne i litt hakket persilie. I en blender, bland sammen sennep, eplecider, litt solsikkeolje og noen hasselnøtter. Det er det mange som trenger.


For her til lands spiser vi mer og mer kylling. Ikke så rart kanskje, når vi kan få det til å smake så gode som denne uimotståelige, helstekte kyllingen. Problemet er bare at det magre kyllingkjøttet kan bli litt tørt og kjedelig. Pass også på at du ikke koker rømmen, dette kan føre til at den gryner seg.


Men rømme er og anvendelig som råvare i en rekke kalde sauser. Disse er friske og raske å lage, og passer til mye. Hamburger smaker ekstra godt med hjemmelaget hamburgerbrø eller burgerbolle som enkelte kaller det, til.


Denne oppskriften gir gode og saftige brød. Varier gjerne mellom å servere med kjøtt, kylling eller fisk. Rømmesaus til kylling. Urtekrydret kylling i rmmesaus oppskrift med kalorier. En god dressing smaker alltid nydelig til grillmaten eller salaten.


Rømmesaus til kylling

Bruker du meieriprodukter som base i dressingen kan du selv bestemme kaloriinnholdet, og velge hvor mager eller fet du ønsker den. Saus kan også hjelpe til å drøye maten og gjøre den mer mettende og fyldig. Når vi tenker saus tenker vi fortrinnsvis varme sauser, men det fins også mange spennende kalde sådanne. Sauser som tilbehør til desserter finnes det også, men ikke så mange som til rødt kjøtt, hvitt kjøtt, fisk og sjømat, pasta, grønnsaker og salater. Bak disken hos Sjøveien på Strømmen Storsenter møter jeg alltid en smilende betjening og får ofte med et godt råd eller to på kjøpet.


Tidligere i vinter fikk to ferdig fileterte fjellørret være med hjem, og fikk etter hvert selskap av en deilig rømmesaus , syrlige agurker og knasende gode rotgrønnsaker. Et nydelig målti rett og slett. Passer utmerket også til grillet fisk. Jeg har servert den både til kveite og laks med stor suksess. Hans legge ut grillet fisk i flere varianter med mye godt tilbehør på bloggen.


Rømmesaus til kylling

De neste dagene vil det bli en del grillet kjøtt, frukt og grønnsaker. Dette er en jukseversjon av barbeque-saus. Her tar du utgangspunkt i en ferdigvariant som du spriter opp med masse ferske smaker. Fin også som marinade. Dette trenger du: ss BBQ-saus ss soyasaus ts brunt sukker ss.


Har en halv boks lettrømme i kjøleskapet og ser jeg har glemt å kjøpe dressing til kyllingen (skal ha salat og ris til )! P vil du finne oppskrifter for rmmesaus til kylling samt tusenvis av lignende oppskrifter. Noen tips til hvordan jeg lett kan lage en god dressing å ha på siden? Dagens tilbehør er brokkoli-ertemos, bacon og rømmesaus. Skikkelig godt og en middag du lager på under minutter: Kveite med brokkoli-ertemos, bacon og rømmesaus , porsjoner.


Rømmesaus til kylling

Jeg pleier ikke å oppgi referanser før jeg eventuelt kommer til intervju. Nødvendig dokumentasjon skal alltid ligge ve og alt som står på CV-en må det være dokumentasjon til. Middag Har du oppskrift på en god lavkarbomiddag? Kyllingbiter i rømmesaus Middag. Merk gjerne oppskriften med dietten den er laget for.


Gi crème fraîche et oppkok, tilsett smøret og la det smelte. Hakk egget og rør det inn. Anrett de varme grønnsakene på varmt fat med tomatbåter. Server sausen ved siden av. Grønnsakene kan være hovedrett til middag sammen med spekeskinke eller kokt skinke.


Som nevnt i tidligere innlegg syntes jeg at kveite til jul er noe som alltid er godt å se fram til. Fantastisk god smak og serveres ofte med gulrøtter, poteter og smeltet smør. Til denne stekte varianten liker jeg å servere en god rømmesaus. Sausen er gjort ferdig på noen få minutter.


Fersk og god kveite er fra Fiskehallen i Narvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg