torsdag 2. mai 2019

Topping til gulrotkake

Gulrotkake med kremete topping er blant favorittene til Godts brukere. Og en populær variant er laget av hobbykokk og livsstilsveileder Jasmin Haraldsen. Hennes kake er så god at den i perioder også er blitt solgt i enkelte cafeer rundt om i Oslo. Denne oppskriften er tilpasset en standard springform på 23.


Pynt kaken med revet appelsinskall.

Og helst hver eneste fredag til jobben. Dette er verdens beste glasur eller frosting til gulrotkake. Den er søt, den er luftig og det er masse av den. Dette som får gulrotkake -elskere til å sukke henført og gulrotkake -skeptikere til å like gulrotkake. Og ja – det er masse av den.


Jeg vil ha masse glasur på kaken. Har du ostekrem til overs kan du legge den i kjøleskapet å bruke den til for eksempel muffins. Oppskriften passer til en stor langpanne, ca.

Ostekrem, uten tvil. Nå liker jeg et tykt lag krem på, så til en liten langpanne så lager jeg: 200g Philadelphiaost. Pisk sammen, lenge, så det blir luftig og lett, smak til med sitronsaft slik at det brekker den søt- og feitsmaken litt.


Altså den skal ikke i ovnen, men den er lett å lage. Det er en nydelig krem. Er det kanskje din tur til å ta med kake på jobben? Da bør du prøve denne.


Saftig gulrotkake med søt og syrlig ostekrem er manges favoritt. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt. Velkommen til mitt søte kakeparadis!


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Denne gulrotkaken er så god at jeg blir bedt om å ta den med til både bryllup og dåp. Her er en bryllupspyntet versjon da et vennepar av oss giftet seg (de som kommer på døren med rabarbra og epler). Jeg liker egentlig ikke gulrotkake , men denne var helt fantastisk!


Denne kremost toppingen er veldig god og perfekt som topping på muffins og kaker, spesielt gulrotmuffins og gulrotkake. Og så holder den seg fersk lenge.

Topping til gulrotkake. I anledning mai - arbeiderenes fridag - s publiserer jeg oppskriften p gulrotkaken jeg lagde i psken Kanskje den blir bakt i til helgen. Til slutt tilsetter du det myke smøret og pisker det til en luftig krem. En liten gulrotkake inneholder 2kcal. Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør den på avkjølte muffins.


Jeg lager glasur av 300-gramspakke med Phidadelphia(ehm, vanskelig or så ikke rett ut ), litt vaniljesukker og cirka dl melis. Men jeg er veldig glad i glasuren da. Forvarm ovnen til 1grader. Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mel, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.


Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha i smør eller olje, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Smør en rund kakeform, ca cm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg