fredag 17. mai 2019

Blod i utflod

Normal utflod har en gulhvit eller klar farge, mens brun eller rød utflod tyder på blod. Search The In And I. Blodtilblandet utflod kan skyldes p-piller, og sees når hormondosen i p-pillene er for lav til å kunne opprettholde livmorslimhinnen, slik at denne ”brytes” ned og gir blødning. Jeg merket noe merkelig da jeg var på do.


Jeg så at jeg hadde fått blod i utfloden. Bare bittelitt, ganske slimete.

Var ikke brun utflod eller vanlig mensblod som de fleste snakker om. Det å ha utflod er et sunnhetstegn. Utflod er sekret fra skjeden, og det at du har utflod betyr at alt fungerer som det skal. Skjeden er selvrensende, og utfloden er et resultat av denne prosessen, forteller sykepleier ved Sex og samfunn - senter for ung seksualitet Evelyn Simonnes. Brun utflod er en svært vanlig årsak til undring eller bekymring hos kvinner, selv om de fleste episoder med brun utflod ikke er noe å bekymre seg for.


Utflod er et sekret av væske eller slim som skilles ut fra skjeden hos alle kvinner. Dersom utfloden blandes med små mengder blod vil den kunne skifte farge til brun. En viss mengde utflod er normalt i fertil alder, og det er store forskjeller mellom kvinner i hvor mye utflod de har.


Mengde og konsistens varierer med menstruasjonssyklus.

Sekresjon er størst rundt ovulasjonstidspunktet. Mindre evanlige årsaker til unormal utflod. Typisk er blødning etter samleie. Utflod , også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk (eplelignende) lukt.


Det er normalt at det kommer litt væske fra skjeden, men ved infeksjoner i skjeden og livmorhalsen forandrer denne væsken seg, og utseende, lukt, mengde og konsistens endres. Hos yngre menn uten andre plager - det vil si som ikke har utflod fra urinrøret, smerter, eller andre sykdomssymptomer, er dette et hyppig og helt normalt fenomen. Dersom det er blod i sæden ved alle utløsninger, eller tilleggs-symptomer som smerter eller utflod , kan det være fornuftig å kontakte lege for å finne eventuell årsak. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege.


Utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) Hva er utflod - og hva er normalt? Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Det er vanskelig å angi hva som er normalt i forhold til når man har for mye utflod.


Blødningen kan skyldes ufarlige hemoroider, men også mer alvorlige betennelser og svulster. Litt brunlig utflod innimellom uten sammenheng med det friske blodet , men fortsatt hatt symptomer på graviditet og vært på tul etter dette. Plutselig i dag tidlig fikk jeg igjen litt friskt blod på papiret, men har bare roet meg med at enten er det da mensen skulle vært her eller at det er sånn som kan skje. Noen her som kan hjelpe? Begynnte som brun utflod for dager siden, men idag var det mer røde striper.


Har ikke gjort noen fysiske anstrengelser før dette, og hadde ikke noe sånt ved mitt forrige svangerskap.

Føler virkelig angst hver gang jeg. Ikm er i morgen, men i dag fikk jeg litt blod i utfloden min. Ligner ikke mens, og har heller aldri hatt noe lignede før.


Er mer slim med noe rødt i om jeg kan si det slik. De som får kreft i urinrøret er typisk år eller eldre, har røkt i mange år, og det første som oppdages er vanligvis blod i urinen, og ikke utflod. Uansett, blod fra urinrøret skal alltid føre til legebesøk.


Kan det være urinveisinfeksjon? Urinveisinfeksjon gir ikke utflod , kun svie når man tisser (sviende vannlating). Normale graviditetsmurringer kan også forveksles med menssmerter og rosa utflod er helt normalt. Friskt blod sammen med menssmerter kan være en indikasjon på SA, ja.


Du må altså se det an, rett og slett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg